Oké, het woord is aan jou!

Ontstaan in de herfst van 2011 telt Blogtrommel.com intussen zo’n 650 artikels. Het merendeel daarvan met tips omtrent het betere blogwerk, dat verbaast je niks.

Wat ik me na al die jaren weleens afvraag:

 • Heb jij nog vragen over Blogtrommel.com ( of de hoofdredacteur)?
 • Over welke onderwerpen wil je graag veel meer lezen?
 • Welke onderwerpen zag ik volgens jou al die jaren schandelijk over het hoofd?
 • Is er iets wat je danig op de zenuwen werkt op dit blog?
 • Welke berichten lees je het liefst?
 • Aan welke artikelen heb je niets?

Enfin, ik ben complexloos op zoek naar tips, suggesties en inspiratie om dit blog beter te maken. En aangezien dit blog er ook (vooral) is voor jou, is jouw feedback meer dan welkom.

Het is in elk geval zo dat als je inspiratie aanbrengt voor een artikel, je (blog) in het stuk wordt vermeld. Dat spreekt.

Mocht je willen dat er een artikel verschijnt over een (bloggerelateerd) onderwerp waar ik weinig over kan vertellen, dan probeer ik een gastblogger te vinden die zijn/haar expertise met ons kan delen.

Dus schroom niet en laat je ideeën, tips, opmerkingen, suggesties en kritiek ongegeneerd achter in een reactie hieronder. En wie iets kwijt wil omtrent zijn/haar eigen blog maar dat liever niet zomaar in de groep wil gooien, mag me een mailtje sturen.

You may also like...

6 reacties

 1. Jorien schreef:

  Dat zijn veel artikelen! Ik snap dat je dan soms niet meer weet waarover te schrijven.
  Waar ik meer over zou willen weten en waarover ik eigenlijk nog geen informatie heb kunnen vinden is het volgende: wat is het aantal bezoekers op je blog waard? Vanaf hoeveel bezoekers op je blog is het interessant voor merken om contact te leggen?
  Ik begrijp natuurlijk dat dit per nichemarkt kan verschillen, maar hier zijn toch wel bepaalde maatstaven voor?
  Kun je bijvoorbeeld met 1000 unieke bezoekers per maand al als blog contact leggen met (kleine) bedrijven of lachen ze je vierkant uit?

 2. Miriam schreef:

  Poeh, da’s nog best een lastige na 650 artikelen… Ik ben steeds weer verrast dat je nog altijd nieuwe onderwerpen uit de hoge hoed weet te toveren. Ik lees vooral graag technische verbetertips en ideeën om nieuwe lezers te trekken. Zoals een handige plugin, technisch trucje om je blog sneller te maken of een interessante Facebookgroep. En als blogger met een passie voor psychologie, ben ik natuurlijk ook benieuwd wat je drijft om Blogtrommel al zo lang in de lucht te houden!

 3. Lynn schreef:

  Ik ben heel erg geïnteresseerd in de praktijk en de effecten van schrijven.
  Hoe verloopt het schrijfproces? Hoe schrijf je een goede tekst? Waarop moet je letten? Hoe schrijf je zo duidelijk mogelijk? Welke woorden en verwoordingen trekken mensen het meest aan? Hoe zit het met de psychologische effecten van bepaalde woordgroepen of teksten? Kan je iets vertellen over retorische technieken?
  Als je daarover tips hebt; laat maar komen! Bedankt voor al je waardevolle content.

 4. Ximaar schreef:

  Wat ik me al een flinke tijd afvraag is hoe je tegenover Waalse, Vlaamse en Brusselse blogs staat. Zelf ken ik er een paar, behalve dan Waalse omdat Frans nooit m’n lievelingstaal was. Die taalgrenzen merk je overigens ontzettend op het internet. Franstaliggen lezen ook alleen bij elkaar net als Spaanstaligen en waarschijnlijk Chineestaligen. In België, Zwitserland en Canada zitten 2 talen in een land. Leven die nu blogmatig geheel langs elkaar? Maar ook van de Nederlandstaligen in Vlaanderen kan ik er maar enkelen vinden. Is bloggen daar minder populair?

  • Sharp Ben schreef:

   Het is mijns inziens niet meer dan logisch dat internetters in de eerst plaats op zoek gaan naar informatie in hun eigen (moeder)taal. Al helemaal als het om hun hobby gaat.

   Ik vrees dat Vlamingen en Walen op cultureel gebied inderdaad quasi volledig naast elkaar leven. Er zijn natuurlijk wel gemengde (Vlaams/Waalse) families en huwelijken, maar dat is een minderheid.

   Ik denk dat veel Vlamingen het gevoel hebben in het buitenland aan te komen wanneer zij de taalgrens oversteken. En het omgekeerde is ook waar! De opeenvolgende staatshervormingen die België gekend heeft hebben er zeker ook voor gezorgd dat Walen en Vlamingen nog verder uit elkaar zijn gegroeid.

   Ikzelf werd als kind heel bewust tweetalig opgevoed en dus spreek ik als het moet een behoorlijk mondje Frans. Dat komt natuurlijk omdat mijn vader Franstalig is, maar ook omdat kinderen destijds erg gestimuleerd werden om de beide landstalen te spreken (tweetalig zijn had immers grote voordelen op de arbeidsmarkt). Dat laatste aspect speelt nu minder, en het is vandaag dus ook minder vanzelfsprekend om je kinderen op te voeden in de beide landstalen.

   Maar het Nederlands is mijn moedertaal, ik liep school in het Nederlands en ik woon in Vlaanderen. Ik druk me dus oneindig veel beter/makkelijker uit in het Nederlands.

   Enfin, een lang verhaal om uit te leggen waarom ik in het Nederlands blog (en nauwelijks Waalse blogs lees).

   Het klopt dat bloggen in België een stuk minder populair is dan in Nederland. Maar er is wel een inhaalbeweging bezig. Het is wel zo dat in Vlaanderen doorgaans heel anders naar zo’n blog gekeken wordt. Een blog is hier veel vaker een bescheiden, persoonlijk hobbyprojectje, terwijl Nederlanders een blog eerder zien als een opstapje naar iets veel groters. Als gevolg hiervan zijn jullie ook vaak veel systematischer bezig met branding, promotie, social media en SEO. Dat kan voor een deel verklaren waarom jij moeite hebt met het vinden van Vlaamse blogs…

   • Ximaar schreef:

    @Ben: Dank voor de duidelijke toelichting. Zelf ben ik ook een absolute hobbyblogger. Dus zit ik niet met andere hobbyblogs en heb ik meer een aversie tegen blogs die zonodig professioneel (en daarmee vaak onpersoonlijk en weinig toevoegend) zijn.

    NL heeft een aparte blogcultuur en waarschijnlijk is dat in elk land zo. Dwz hier heb je Sargasso en Geenstijl en ik heb de indruk dat er geen echt vergelijkbare blogs in Belgie/Vlaanderen zijn. Voor Geenstijl vind ik dat prima, maar voor Sargasso jammer. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie

Sluiten