Moeiteloos naar een blog op eigen domein (winactie)

Blogtrommel.com zag 5 jaar geleden het levenslicht op Blogger (Blogspot.com), maar kon naar mijn aanvoelen pas écht stappen maken bij de overgang naar WordPress. Dat gebeurde in de lente van 2013.

Ik was al een tijdje aan het worstelen met de vraag of ik niet beter af zou zijn bij WordPress. Ik wist dat een overstap van Blogger naar WordPress in theorie perfect mogelijk moest zijn, maar ik zag op tegen het gedoe. Ik was – en ben nog steeds – geen held als het om de technische kant van het blog(gen) gaat.

Ik uitte mijn vertwijfeling op Twitter, en anderhalve minuut later was daar Petra die niet veel nodig had om deze jongen over de streep te trekken…

En zo komt het dat Blogtrommel.com de overstap maakte naar WordPress en onderdak vond bij hostingbedrijf Just Host.nl. Een groepje onverbeterlijke enthousiastelingen dat hun klanten bij de voornaam kent en voor wie “service” geen loos begrip is. En verder bieden ze alles wat ik onder goede webhosting versta. Grote klasse!

Winactie: gratis domeinnaam en webhosting

Ik mag – in samenwerking met Just Host – een lezer blij maken met een hostingpakket Daarbij hoort ook een domeinnaam naar keuze.

Als winnaar kan je dus een blog op een eigen domein beginnen. Als je reeds een gratis WordPress- of Blogger-blog hebt, dan wordt deze integraal overgezet op je nieuwe domein. Daarbij raak je geen content of reacties van lezers kwijt. Mocht je al een eigen domein(naam) in je bezit hebben, dan kan ook dat mee verhuizen naar Just Host. Over de technische kant van het verhaal hoef je je dus geen zorgen te maken.

Hoe maak je kans om te winnen?

Je maakt simpelweg kans om te winnen als je een leuke reactie achterlaat onder dit bericht. Iedereen maakt evenveel kans.

Opgelet: deze winactie loopt af op woensdagavond om 17u. De gelukkige winnaar breng ik via mail op de hoogte. Die heeft dan 24 uur de tijd om het mailtje te beantwoorden en zo de prijs te claimen. Gebeurt dat niet, dan gaat het hele pakket naar een andere deelnemer. Houd dus je mailbox in de gaten!

Succes!

Deze winactie werd intussen afgesloten. De winnaar krijgt bericht.

Deze keer niet gewonnen?

Niet getreurd. 5 jaar Blogtrommel.com brengt immers nog meer moois mee… Blijf dit blog in het oog houden, zou ik zeggen!

5 jaar Blogtrommel

Foto via Shutterstock.com

You may also like...

17 reacties

 1. EVi schreef:

  Dikke proficiat met je blog-jubileum! Dankzij jouw posts & advies maakte ik vorige week zelf de overstap naar een eigen domein en koos ik voor Just Host als hosting bedrijf 🙂

 2. Eveline schreef:

  Ik ben onlangs op je blog terechtgekomen op zoek naar een goede hosting. De website van Justhost staat sindsdien al iedere dag open. Alles vergelijken, maar Justhost blijft me nog steeds het meeste aanspreken! Nu nog zeker zijn van mijn domeinnaam (ja, ik heb er al paar in gedachten) en ik ben klaar om een nieuwe start in mijn leven te maken. Ik wil zo graag met mijn blog mensen inspireren en mijn ervaringen delen! En een goede host met goede begeleiding (want ik ben zo een leek in al die technische zaken) zou me echt redden!

 3. Marieke schreef:

  5 jaar! Na anderhalf jaar bloggen weet ik pas dat dat een hele prestatie is! Gefeliciteerd! Ik lees hier graag voor tips en motivatie. Waarvoor dank! Mijn blog is anderhalf jaar geleden voorzichtig op blogger begonnen, maar nu ik eindelijk meer richting begin te voelen in waar ik/mijn blog naartoe gaat, begint het te kriebelen, ik wil naar WordPress…

 4. Peter schreef:

  Bloggen, ja..
  Genoeg te delen met iedereen over het leven binnen een bajes (als bewaarder) over veiligheid/schijnveiligheid en alle politieke perikelen die daar mee gemoeid zijn. Of over het gezin, met 2 puberdochters.

 5. Edwin Kort schreef:

  Zou weer willen gaan bloggen. Paar jaar terug gestopt na diverse hack pogingen een intussen domein kwijt.

 6. Tamara TS schreef:

  Daar zou ik zo blij van worden!!! Ik ben nu een tijdje aan het bloggen en ik merk steeds vaker dat gratis wordpress zo zijn beperkingen heeft en ik zou graag een nieuwe stap maken.

  Van harte gefeliciteerd met je 5e blogjaardag en nog vele jaren!!!

 7. Leonore Noorduyn schreef:

  Slim om onder de reageerders een webhosting te verloten. Daardoor heb je vast meer reacties. Ik lees jullie blog regelmatig. Lekker geschreven en zinvolle tips, dus op naar de volgende 5 jaar :).

 8. Rianne schreef:

  Ten eerste: Gefeliciteerd met 5 jaar Blogtrommel. Keep up the good work!
  Tja, ook ik wil graag meedoen met de winactie. Zit al een tijdje te twijfelen om de overstap te maken maar zie op tegen ‘het gedoe’..

 9. Marjanne schreef:

  Gefeliciteerd Ben.. Wie jarig is trakteert, leuke traktatie.
  Ik ben al bekend met Just Host, Petra en Martha helpen mij met mijn vragen en m’n blog up to date houden.. Hierbij super bedankt dames.
  Dus hoef ik niet mee te doen met de loting. Succes

 10. Marion Stam schreef:

  Geen nieuw project maar ik zou met Mam is de hort op graag willen overstappen naar een eigen domein. mAAR Dat vind ik best eng.
  Dit zou zomaar dat zetje in de rug kunnen betekenen!

  (gefeliciteerd met je eerste lustrum. Op naar de tweede!)

 11. Morgaine schreef:

  Wat gaaf dat je dat mag doen! Wie weet? En nogmaals van harte gefeliciteerd met jouw 5 jarig bestaan 😀

  X

 12. jokezelf schreef:

  Geweldig. Ik heb nu een hosting waarnaar ik alleen doorlink vanaf WP.com. Het lukt me niet om WP.org daar te krijgen en de hosting biedt geen hulp, hoewel ze wel trots melden dat er een pakket is dat perfect is voor WordPress. Dus ik doe heel graag mee met de loting! En Ben; keep up the good work!

 13. Karine Maes schreef:

  Ik wil wel maar durf niet. Bij mij lukken zo’n dingen nooit. Als ik win kom je dan mijn hand vasthouden om de stap te wagen? Ik probeerde een tweede Instagram account aan te maken. Raad eens wat er gebeurde … niets.
  Grrr.

  Al 5 jaar met evenveel enthousiasme bloggen. Hoedje af, Ben!

 14. Wat leuk! Gefeliciteerd met je 5-jarig bestaan. Ik ben je onlangs gaan volgen, omdat ik van mijn website een blog wil gaan maken. Deze prijs komt dus als geroepen! Ik zit nu nog bij een gratis platform en wil overstappen naar WordPress, waar ik hostingruimte voor nodig heb. Ik zou dit dus ontzettend graag willen winnen, als onderdeel van het verder professionaliseren van A-typist.

 15. Wat goed, gefeliciteerd! Ik moet eerlijk zeggen dat ik regelmatig een aantal artikelen lees voor de leukste tips.

  Ik host mijn site nu bij een partij waar ik niet zo tevreden mee ben, dus ik doe graag mee!

 16. carolien schreef:

  Wat gaaf! Ik zit ook bij just host, en ze zijn echt zo goed! Super aardig en erg goede service.

  Wauw al 5 jaar, super knap. Op naar de volgende 5 jaar!

 17. Lies schreef:

  Weer leuk geschreven Ben!
  Proficiat met je jubileum 😉

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie

Sluiten