Winnaar het beste blog van 2013Vandaag, 1 maart 2014, kunnen we het blogjaar 2013 eindelijk definitief afsluiten. We maken immers de winnaar bekend van de MightyBlogAward 2013!

Goed anderhalve maand is de tijd die Irene en ik nodig hadden om uit een kleine 80 inzendingen – waarvoor onze grote dank – het beste, mooiste, leukste, grappigste, lekkerste blogbericht te kiezen dat in het voorbije jaar (2013) online werd gezet. Voor een eerste editie is dat lang niet slecht.

Zoals intussen genoegzaam bekend richtten we bij deze verkiezing op de hobbybloggers. Schrijvers die hun blog inzetten voor beroepsdoeleinden werden daarom geweerd.

Verbazend toch hoeveel schrijftalent er in Nederland en Vlaanderen verscholen zit. Heel uiteenlopende stijlen en onderwerpen ook. Om maar te zeggen hoe moeilijk het voor ons was om een keuze te maken, en hoe duur de plaatsjes dus zijn…

Maar nu genoeg getalmd. Tijd voor:

aanmoedigingsprijs_#mbaward1310 aanmoedigingsprijzen (in alfabetische volgorde)

1. Ariadnesdraad (met Duvelkes kermis)

Wat doe je als de weergoden het op een snikhete zomernacht op jou gemunt hebben en je bij wijze van verkoeling je woonst onder water zetten? Dweilen natuurlijk. Om vervolgens van de nood een deugd maken en een blogpost te schrijven. De ware spirit van een blogger!

Een schijnbaar alledaagse gebeurtenis, op een heel karakteristieke manier vertelt. Gebald verpakt in korte, snedige alinea’s en aldus precies op maat van de moderne blogbezoeker. Meer moet dat niet zijn!

2. Deborah Hamar (met Nog eenmaal…)

Een bijzondere dag uit het leven van een jonge fotografe. Ontroerend, doch zeer sereen…

3. Eli’s kronkels en spinsels (met Liefdesbrieven schrijven.)

En ze dan maar meteen online gooien! Qua passie en hartstocht kan dat wel tellen! Zelden hebben we een blogger zo openhartig geweten. Er is een ding dat zeker is: de jury is stikjaloers op de vrouw die ooit een dergelijke brief in handen krijgt.

4. Margo Vonk’s Blog (met Hutten bouwen mag niet in Buren)

Striemende aanklacht tegen (de regelneverij van) de ambtenarij. Zonder roepen en tieren, weliswaar en mét argumenten. Het is wel eens anders. Zo’n welgemikt blogstuk kan overigens wel een en ander in beweging zetten, zo blijkt.

5. Maria schrijft (met Winnen)

Dit stukje werd ingezonden onder het mom van “Alle feedback is welkom” en “Niet geschoten, altijd mis.” Wederom, de spirit van de ware blogger. En Maria mag op beide oren slapen: wij (de jury) willen meer van dat!

6. Mary Sjabbens (met brief aan mijn specialist)

In de eerste plaats getuigt het van een flinke dosis lef om deze brief met de bloggende goegemeente te delen. Petje af daarvoor! Nu alleen nog hopen dat het gesprek onder vier ogen bij de arts ook als dusdanig binnenkwam…


7. Roeftan Jalon (met De P van Pacifist)
Het blog en de link met de brandende actualiteit, het is en blijft een ijzersterke combinatie. Een column geschreven naar aanleiding van het heengaan van de man met misschien wel het grootste moreel gezag van de laatste decennia: Nelson Mandela.

8. Tussen Droom en Daad (met Slaapwel)

Lang niet alle blogs zijn (uitsluitend) gespekt met uit het leven gegrepen verhalen. En zeker in dit geval kunnen we daar alleen maar heel blij om zijn. Zet je dus maar schrap voor dit huiveringwekkend stukje fictie!

9. Typisch Charlotte (met Eetlust!)

Het is hiermee bewezen: zelfs studieopdrachten kunnen erg leuke blogposts opleveren. Wat dacht je van dit kortverhaal dat trouwens ei zo na niet eens in aanmerking kwam voor deelname aan de MightyBlogAward 2013. Kijk maar eens naar de publicatiedatum van het betreffende bericht…

10. Ygeneratie (met Facebookvrienden, ik heb ook wel eens een rotdag)

Dit is er eentje in de categorie “Het blog als eyeopener.” En of de ogen van de jury opengingen!

En dit waren ze dan, de 10 aanmoedigingsprijzen. Met de welgemeende felicitaties van de jury, dat spreekt.

En aan de lezers/blogliefhebbers zouden we willen zeggen: bezoek de hierboven genoemde blogs en klik voor de gelegenheid eens meerdere berichten aan. Veel moois ligt op jullie te wachten!

En dan nu: trrromgerrroffel en aandacht voor de winnaar van de MightyBlogAward 2013: Wie wint de hoofdprijs (zijnde een jaar gratis domeinnaam en webhosting of een splinternieuw template voor het blog)???

Eef blogt

met

De schaamte voorbij

Uitermate humoristisch blogbericht waarbij we in het hoofd mogen kijken van een kereltje van enkele maanden oud. In één moeite door houdt hij ons -volwassen – een spiegel voor. Zijn moeder weet één en ander feilloos te registreren. Look who’s talking, als het ware! Ge-wel-dig!!!

PS De banners in deze blogpost mogen vanzelfsprekend benut worden op jullie winnaars’ eigenste blog!

Recente berichten

10 reacties op “MightyBlogAward 2013: we hebben de winnaars!”

 1. Linda Kwakernaat avatar

  Wat ik me nu afvraag : wie nomineert nu wie?
  A het blog van B?
  Of A het blog van A?

  1. Sharp Ben avatar

   In de meeste gevallen nomineerde A inderdaad het blog van A. Maar A kon ook het blog van B nomineren…
   Simpel toch? 😉

 2. Zo simpel is dan geluk avatar

  Gefeliciteerd allemaal!
  En erg leuk om zo weer nieuwe blogs te leren kennen. 🙂

 3. Sharp Ben avatar

  @Allen: aan jullie ook ontzettend veel dank voor jullie deelname! Want zonder jullie enthousiasme was er natuurlijk überhaupt geen MightyBlogAward 2013 geweest!
  Ik hoop dat alle deelnemers in ieder geval zullen blijven bloggen!

 4. Lilith avatar

  Heel erg bedankt voor die aanmoedigingsprijs! 🙂 ‘k Ben er echt blij mee – want ik heb nogal de neiging om zelf heel erg te twijfelen over mijn blog.
  Ook leuk om op die manier wéér andere blogs te leren kennen – het blogland biedt veel moois! Leuk dat jullie dat op die manier eens onder de aandacht brengen.

 5. Rory avatar

  Mooi gezegd! Laat het niet aan je hart komen.
  Aldus: gefeliciteerd aan alle winnaars! En zijn we niet allemaal winnaars, omdat we het lef hebben gehad om mee te doen? Ik voel mij in ieder geval geïnspireerd om verder te gaan.
  Geniet van deze mooie dag allemaal!

 6. Deborah avatar

  Wauw!! Wat een super mooi compliment om te zien dat ik bij de beste 10 zit!!
  Heel erg bedankt!! 🙂
  De andere blogschrijvers: van harte gefeliciteerd!!

 7. Margo avatar

  Wat is dit een leuke verrassing. Net een jaar aan het bloggen over niets. Nou ja. Over alles waar je je druk over zou kunnen maken. Heel veel dank voor deze waardering. Ik ga met nog meer plezier bloggen dan ik al doe.

 8. Rianne avatar

  Ik ben natuurlijk zwaar teleurgesteld .. Hoewel… Van zulke toppers verliezen is geen verliezen…

  1. Sharp Ben avatar

   Ik begrijp je teleurstelling… Maar laat het niet aan je hart komen… En ja, de “concurrentie is zeer sterk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.