Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Masterclass bloggen door Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth - NRC
Ernst-Jan Pfauth – NRC (Photo credit: The Next Web)

“Niet alle berichten op je blog hoeven verhalen te zijn van 1000 woorden en meer … Een Youtube-filmpje met 2 of 3 regels tekst kan soms volstaan.”

Aan het woord is Ernst-Jan Pfauth. Hem voorstellen hoeft waarschijnlijk niet meer. Iedereen weet wat hij voor het Nederlandstalig bloggersgilde betekent. En misschien ken je ook wel het verhaal van de vergeten jas in die opnamestudio die er de oorzaak van was dat zijn piepjong blog als een komeet de hoogte in schoot…

Waarom overkwam mij zulks nooit?

soit, ik heb vandaag dus zijn uitdrukkelijke toestemming om de luie blogger uit te hangen, terwijl hij jou omstandig uitlegt hoe je in 12 stappen een succesvol blog op poten zet.

Twijfel je nog of je al dan niet een blog zal opzetten, dan verdwijnen je aarzelingen als sneeuw voor de zon. Ook wanneer je al een blog hebt maar je vindt dat die wel een kickstart kan gebruiken, weet Pfauth wel raad. Je bent gewaarschuwd. Las je ooit zijn boek Gij zult bloggen, dan zullen heel wat tips en wenken je waarschijnlijk niet vreemd zijn.

Jammer genoeg is de beeldkwaliteit niet je dat. Geen nood, je kan er nog altijd een podcast van maken…

Zet je schrap voor een klein uurtje vol met sappige anekdotes, tips en inspiratie. De eerste 1:15 minuten kan je skippen. Halverwege de uiteenzetting kan je 15 minuten overslaan.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Eén reactie op “Masterclass bloggen door Ernst-Jan Pfauth”

 1. Carolien Geurtsen avatar

  zo zie je maar, ik ben echt een bimbo op blog historie gebied want ik heb nog nooit van de lieve man gehoord.

  Maar ik vind het wel een erg leuk idee om morgen tijdens de huishoudelijk schoonmaak naar hem te gaan luisteren.
  Ik ben mijn ‘oude’blog aan het opfluffen, heb een nieuwe Engelse reisblog over Turkije online opgezet – nu in de testfase als je er naar wilt kijken heel graag specialdestinations.com en ik ben de blog over Utrecht weer helemaal aan het updaten nu er weer een Instagram fotowandeling komt, en ik kan wel wat input gebruiken na de eerste rush van een week lang bijna allen maar bezig daarmee

  Dus superdank en fijne zondag – wat er nog van over is 😉
  groet Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.