Masterclass bloggen door Ernst-Jan Pfauth

Masterclass bloggen door Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth - NRC

Ernst-Jan Pfauth – NRC (Photo credit: The Next Web)

“Niet alle berichten op je blog hoeven verhalen te zijn van 1000 woorden en meer … Een Youtube-filmpje met 2 of 3 regels tekst kan soms volstaan.”

Aan het woord is Ernst-Jan Pfauth. Hem voorstellen hoeft waarschijnlijk niet meer. Iedereen weet wat hij voor het Nederlandstalig bloggersgilde betekent. En misschien ken je ook wel het verhaal van de vergeten jas in die opnamestudio die er de oorzaak van was dat zijn piepjong blog als een komeet de hoogte in schoot…

Waarom overkwam mij zulks nooit?

soit, ik heb vandaag dus zijn uitdrukkelijke toestemming om de luie blogger uit te hangen, terwijl hij jou omstandig uitlegt hoe je in 12 stappen een succesvol blog op poten zet.

Twijfel je nog of je al dan niet een blog zal opzetten, dan verdwijnen je aarzelingen als sneeuw voor de zon. Ook wanneer je al een blog hebt maar je vindt dat die wel een kickstart kan gebruiken, weet Pfauth wel raad. Je bent gewaarschuwd. Las je ooit zijn boek Gij zult bloggen, dan zullen heel wat tips en wenken je waarschijnlijk niet vreemd zijn.

Jammer genoeg is de beeldkwaliteit niet je dat. Geen nood, je kan er nog altijd een podcast van maken…

Zet je schrap voor een klein uurtje vol met sappige anekdotes, tips en inspiratie. De eerste 1:15 minuten kan je skippen. Halverwege de uiteenzetting kan je 15 minuten overslaan.

4

One Response

Show all responses
  1. Carolien Geurtsen
    27 oktober 2013

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.