Mannen met blogs

Mannen met bal… Sorry! Mannen met blogs, je moet er vaak wat langer naar zoeken. Al helemaal als het gaat om niet-commerciële en persoonlijke blogs. Hoe dat zo komt, daar heb ik wel een paar ideetjes over. Maar nu dus enkele mannen met blogs die het ontdekken meer dan waard zijn. Dit is geen rankschikking.

18 mannen met blogs

Goedkoop natscheren

Nicheblog van Wesley. Onderwerp? Drie keer raden!

Puur positief

Blog met een zachte G. Nee, toch geen Vlaming. Het blog van Falco wordt hier linea recta ondergebracht in de categorie van de omniblogs. Humor en zelfrelativering zijn voor hem een groot goed.

Metropaul

Persoonlijk blog van Paul, dus. Hij kwam destijds voor de dag met een tag over blogmannen en vormt daarmee een rechtstreekse aanleiding voor het maken van deze lijst.

The S-files

Het persoonlijk dossier van Sytse. Maar wij mogen wel een kijkje nemen. Steengoed geschreven omniblog.

Met zonder beperking

Paul zegt zelf dat hij niet blogt, maar wel een hoop deelt…

Michielziet

Michiel ziet het allemaal. Minutieuze observaties leiden vaak tot tragikomische verhalen. Ja, ik weet het zeker: ook onder bloggers bevinden zich geweldige schrijvers!

Percytienhooven

(Het blog van) Percy ziet er prettig gestoord uit, maar is stiekem bloedserieus. En hij heeft een prijzenkast!

Papa’tje

De papa blogt over de leuke kanten van het vaderschap (ja, duuuhh: zijn er dan andere?)

De wereld van Hendrik-Jan

Hendrik-Jan is een blogger met heel wat kilometers op de teller. Ook zijn blog is een omniblog van het zuiverste water. Kernwoorden: natuur, literatuur en muziek.

Carels uitingen

Ook Carel blogt al wat jaartjes. Compacte verhalen – uit het leven gegrepen, zoals dat dan heet – afgewisseld met een pertinente mening.

Ximaar

Nog meer plaats voor pertinente meningen op Ximaar. Verder veel aandacht voor het goede leven, op en naast de fiets. Deze blogger heeft trouwens ook een uitgebreide verzameling actuele blogs, gerangschikt per regio.

Tips voor papa’s

Omdat mamablogs al meer dan genoeg aandacht krijgen, voor de tweede keer een papablog op deze pagina.

Life is a lie worth living for

Het blog van Daan. Wederom een omniblog. De pen is scherp en zo hoort het ook. Soms.

Ward Mertens schrijft

Breed literair blog. De passie voor taal en schrijven druipt soms van het scherm.

Geur van maillard

Het foodblog van Paul. Meestal zijn de kookblogs het werk van vrouwen, maar dus niet altijd.

Stukkie lezen?

Op het blog van Rick vind je wekelijks een hilarische column. Bron van inspiratie? Het dagelijks leven van Jan Modaal en de kleine verbruiker.

Sblog

Blog van Sven. Hij laat geregeld zijn licht schijnen over de Belgische politiek en maatschappij. Ook is er ruimte voor het betere boek.

Arnoud Hugo

Het opinieblog van Arnoud. Onderbouwde meningen over gebeurtenissen in binnen- en buitenland, afgewisseld met meer persoonlijke “alledaagse bijzonderheden.”

Zo, dat was even een wilde graai uit de verzameling mannen met blogs. Ik zou zeggen: “Klik, ontdek, lees en geniet!”

photo credit: Looking back via photopin (license)

17 antwoorden op “Mannen met blogs”

 1. Leuke lijst! Al mis ik wel de reisblogger in je lijst. Je kunt denken dat is geen persoonlijk blog. Zelf zie ik dat anders. Alles waar ik over schrijf zijn mijn reiservaringen. Persoonlijker kan niet zou ik zeggen. Ook schrijf ik over de dingen die mij bezighouden. Daarbij komt ook nog eens dat er weinig mannelijke reisbloggers (bekend) zijn. De meeste reisblogs worden geschreven door dames. Wellicht een optie om eens een lijstje van mannelijke reisbloggers te publiceren?

 2. Zelf zal ik ook nog maar even reageren 🙂 Ik voel me echt super vereerd dat ik op dit lijstje tussen alle andere namen mag staan 😀 Geeft me weer dat beetje extra motivatie.

  Sommige anderen kende ik niet, maar heb ik toch maar even bekeken. Leuk!

 3. IK lees behalve degene die Morgaine opnoemt ook nog Brubeck, en dat is ook een enorm leuk logje. Zelf ben ik sinds april aan het bloggen op wordpress, en ken dus ook nog niet zoveel bloggers. Michielziet en Brubeck zijn voor mij toch wel echte toppers, hoewel Di Mario ook tot mijn favorieten behoort.

 4. Ik ken er nog heel veel meer hoor, mannen die langer bloggen dan ik dat doe, en moet je dus denken ruim 12 jaar of zo ondertussen of langer… wacht even… ergens in 2002 of zo?

  Di mario, Sjoerd, Red-Star, Billy, Suske, Terrebel en ik denk nog wel een paar, dit zijn de mannen die al bloggen in feite vanaf het prilste begin, kortom, ze bemoeien zich niet zo met blogs als deze, omdat ze alles ooit zelf hebben uitgevonden, hahaha

  Oh ja, al deze heren die hier niet vermeld staan, maar ik wel vermeld nu, staan allemaal in mijn linklijst. 😉

  X

 5. Wat een leuk artikel! Ik kom enkele mannen tegen die ik nog niet kende. Dat is altijd fijn! Ik voel me vereerd dat ik in dit lijstje met mannen-bloggers mag staan. Dankjewel!

 6. Oei, nog even mijn best doen om op te vallen merk ik. Al is het al een klein maandje rustig op Hendrie Writes. Zal het binnenkort weer oppakken. Bij de volgende lijst wil ik er tussen staan (-:

 7. Eigenlijk vind ik het niet zo belangrijk of ik een man of een vrouw ben die blogt. Dat geldt ook voor de vele blogs die ik bezoek. Het gaat me meer om de originele berichten en eigen inzichten.

  Zoals je weet heb ik vooral iets met regionale blogs, daar is dat overzicht voor bedoeld. Helaas zijn er niet zoveel bloggers (m/v) die zich met hun eigen regio of woonplaats bezighouden. Naast Arnoud, Hendrik Jan en Michiel dacht ik zowaar een nieuwe voor m’n lijst te hebben gevonden. Maar toen bleek dat er maar 2 berichten voorzien waren van het label ‘brabant’ en dat is wel een beetje weinig.

  Als extra heb ik op die pagina ook een onderverdeling gemaakt tussen mannen en vrouwen en daar is het nog altijd 100 tegen 100. Als blogman kan ik ook Mackwebber en het Rada (Dagklad) aanraden. De Blogger des Vaderlands (Dagtaak) staat er niet eens bij. Nou ben ik ook niet echt een fan van zijn schrijfsels, maar dat zegt totaal niets.

  1. Een van de leukere blogs over Utrecht vind ik die van Nelleke Poorthuis (http://hartjeutrecht.com). Via al haar kanalen (instagram, snapchat) laat ze de mooie stad zien. Dus mocht je geïnteresseerd zijn in Utrecht check dan haar site 🙂

   Ook gewoon een leuk persoon om te volgen!

   Ik was in het begin heel erg opzoek naar de mannelijke bloggers toen ik begon met mijn site… Heb ze gevonden, maar net zoals jij maakt het me eigenlijk niet uit. Ik haak echter wel snel af als er niet een persoonlijke kant in het schrijven zit. Puur info vind ik… mwha.

   Een leuke site is die van Falco (puur-positief.nl) te lezen. En die van Ben hier. Ben is ook een how-to blog, maar wel echt met een persoonlijke tint.

   Daarom blijf ik hier hangen :D.

   1. @Percy: Hartelijk dank, ik heb haar toegevoegd.

    Zelf vind ik ik afwisseling en een eigen inbreng ook erg belangrijk. Dat kan goed met een regionale of locale visie. Helaas laten de meeste blogplatforms het op dat laatste afweten. Zoiets moet dan maar onder ‘reizen’, terwijl je er juist niet ver voor weg hoeft.

 8. Hey makker,

  Alvast bedankt voor de vermelding. Binnenkort een blog update van de look na mijn eerste jaartje. Ga eens wat rondneuzen op de andere blogs ook.

 9. Hey Ben,

  Heel aardig van je om mijn blog in de lijst op te nemen. Sta ik daar even te blinken tussen enkele blogkanjers die al zoveel langer bezig zijn dan ik!

  Ik zie ook enkele mannelijke blogs in je lijst staan waar ik nooit eerder van had gehoord. Mannelijke bloggers zijn niet alleen minder talrijk, ze blijven ook onder de radar (of toch onder mijn radar). Een fijne kennismaking, deze lijst!

  Groeten,

  Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.