Makkelijk vindbaar in Google (gratis e-boek over SEO voor bloggers)

Makkelijk vindbaar in Google [gratis e-boek]

Misschien heb je ‘t gemerkt, Blogtrommel.com draaide de afgelopen weken op een lager pitje. Eén van de redenen hiervoor was het schrijven van Makkelijk vindbaar in Google. Een boek voor bloggers die (eindelijk) serieus werk willen maken van SEO.

Waarom schreef ik dit e-boek?

Er zijn tientallen, honderden SEO-tips te geven. Het probleem met veel van die SEO-tips? Ze werken niet eens half zo goed als de basis van de SEO niet helemaal goed zit. En precies daar wringt bij heel wat blogs het schoentje.

Veel beginnende bloggers zijn niet of nauwelijks bezig met zoekmachineoptimalisatie. Begrijpelijk natuurlijk, want het opzetten van zo’n blog (en er lezers naartoe krijgen) is al lastig genoeg.

Pas achteraf begint de zoektocht naar het hoe en waarom van SEO. In no time rollen er allerlei tips jouw kant op die je van hot naar her sturen. Maar opvallend: er is amper aandacht voor een deugdelijke structuur waar Google ook echt wat mee kan. Dat is jammer, want zo blijf je eigenlijk altijd achter de feiten aanhollen.

Wat heb je aan “Makkelijk vindbaar in Google?”

Het zijn precies die basics die in het boek aan bod komen:

  • nadenken over een SEO-vriendelijke structuur voor je blog
  • het instellen van WordPress-categorieën (en -tags)
  • optimaal gebruikmaken van WordPress-categorieën
  • een klein beetje zoekwoordenonderzoek
  • het kiezen van de belangrijkste zoekterm voor je artikel
  • de Yoast SEO-plugin inzetten
  • SEO-vriendelijke artikels maken
  • enkele korte tips voor bloggers met meer ervaring
Makkelijk vindbaar in Google (gratis e-boek met SEO-tips voor bloggers)

Makkelijk vindbaar in Google met jouw blog? Gratis e-boek vol SEO-tips voor bloggers!

Wie kan het e-boek links laten liggen?

Is je blog een kortlopend project of helemaal niet bedoeld om echt een groot publiek aan te spreken, dan heb je hier waarschijnlijk helemaal geen boodschap aan. Wie anderzijds al flink wat ervaring heeft met zoekmachineoptimalisatie zal weinig nieuwe dingen ontdekken.

Wie moet het boek downloaden?

Makkelijk vindbaar in Google bundelt enkele cruciale tips voor iedereen die graag aan de gang wil met SEO, maar geen idee heeft waar te beginnen.

Ik heb bewust geprobeerd om het boek niet te technisch te maken. De belangrijkste beginnerstips worden op een rijtje gezet. Kwestie van meteen goed te zitten qua SEO. Het is immers zoveel moeilijker om nadien – als je blog al een hele tijd bestaat en al honderden artikels telt – nog aan de SEO-indeling van je blog te moeten prutsen. In 10 hoofdstukjes en een 40-tal pagina’s word je op weg gezet.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124