(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsactueelMaakt Twitter tweets tot 10.000 karakters mogelijk?

Maakt Twitter tweets tot 10.000 karakters mogelijk?Een kleine revolutie in Twitterland. De dagen van de korte tweets – 140 karakters – zijn geteld. Twitter werkt aan tweets tot wel 10.000 karakters. Dat beweert althans de technologieblog Re/code.

Eerder liet de social netwerksite met jet blauwe vogeltje die limiet al varen voor de privéberichten (DM’s).

Om te vermijden dat de stream te druk en onoverzichtelijk wordt door die veel langere berichten, zou wel worden gewerkt met een knop die gebruikers de mogelijkheid geeft om de bewuste tweets in- en uit te klappen.

Met het hele opzet hoopt Twitter zich aantrekkelijker te maken en nieuwe gebruikers over de drempel te kunnen halen. Het aantal actieve twitteraars loopt immers nu al een paar jaar zoetjesaan terug.

Of die tweets tot 10.000 karakters de terugloop in het aantal gebruikers zal kunnen stoppen valt natuurlijk nog te bezien. Persoonlijk durf ik dat te betwijfelen. Was de grote charme van Twitter nu net niet het snedige, gebalde karakter ervan??? Ik weet niet of meer tegen Facebook – de sterretjes werden al vervangen door hartjes (likes) – en Google plus gaan aanschurken wel zo’n goeie oplossing is… Te vrezen valt dat er dan misschien toch wat te veel in dezelfde vijver wordt gevist.

Nee, dan zie ik meer heil in dat andere experiment van Twitter: het loslaten van de chronologische tijdslijn. Hierbij wordt de relevantie belangrijker dan het moment waarop een tweet geplaatst wordt. Het is dan alleen te hopen dat Twitter-gebruikers een dikke vinger in de pap hebben bij het bepalen van wat relevant is en wat niet…

Ik ben benieuwd hoe een en ander zal uitpakken!

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

Categorie:


Eén reactie op “Maakt Twitter tweets tot 10.000 karakters mogelijk?”

  1. Interessant. Ik vind dat microbloggen wel zijn charme hebben, dus ben ik benieuwd of de mogelijkheid tot het gebruiken van meer karakters een goede ontwikkeling is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.