Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Op de blog af: Like & Love (it!)

In deze aflevering van ‘Op de blog af’ laat ik Laura aan het woord. Via haar online lifestyle-magagine Like & Love (it!) haalt zij speciaal voor jou de krenten uit de pap… Ze doet dit samen met een enthousiaste redactie!

Like and Love it Screenshot (640x591)

1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: wat was de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om met Like & love (it!) te starten?

L: Ik wilde een website waar ik, naast mijn blog met persoonlijke verhalen voor familie en vriendin, leuke tips kwijt kon. Boeken, films, gadgets, webshops. Toen het idee rond was, was het even zoeken naar een naam, maar binnen een week was hij er.

2. Is Like & love (it!) meteen als een groepsblog van start gegaan?

L: Nee, niet direct. Dit is na een aantal maanden gekomen. De crew wisselt ook wel per jaar, omdat mensen het soms toch niet blijken te kunnen combineren met school, werk, gezin etc.

3. Voor wie zijn ‘de krenten in de pap’ (schitterende slogan trouwens) bedoeld? Voor stadse vrouwen tussen 17 en 50, of zie ik dat wat te eng?

L: Klopt wel enigszins. De website is voor vrouwen die midden in het leven staan, met en zonder kinderen. Vrouwen die houden van reizen, lekker eten en winkelen. De Like & Love (it!) lezeres is sociaal en schenkt veel aandacht aan haar omgeving. Kleine cadeautjes horen hierbij. Verder is ze geïnteresseerd of houdt ze zich bezig met nieuwe media.

4. Wat me opvalt is de veelheid aan onderwerpen die jullie brengen. Kooktips, shopping-advies, kledingtips, cocooning, cultuurtips, reviews van producten, het zit er allemaal tussen. Hoeveel leden telt de redactie? Heeft iedereen zijn eigen specialiteit?

L: Op dit moment hebben we vier leden. Er zijn geen specialisaties benoemd, maar we hebben wel elk zo onze voorkeuren. Zo schrijf ik graag over boeken, fotografie, websites en gadgets. Een van de andere redacteuren is bijv. weer van de recepten en weer een ander schrijft veel over evenementen. Als iets je ligt, schrijf je er nu eenmaal het meest makkelijk (en enthousiast!) over.

5. Het lijkt mij enorm lastig om – op termijn – één visie te blijven uitdragen. Eén tone of voice te bewaren; de neuzen in dezelfde richting te doen kijken. Hoe pakken jullie dat concreet aan?

L: Sowieso doe ik zelf alle eindredactie. En we delen tips, trucs, ideeën en meningen in onze Facebook-groep.

6. Welke blogs lees je zelf het liefst, en waarom?

L: Oeh, ik heb een hele lange lijst in Bloglovin’. Mijn voorkeur gaat uit naar reisblogs (ivm met mijn werk), fotografie-blogs en persoonlijke blogs.

7. Is je denken over jouw blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd?

L: Nee, eigenlijk niet. Ik ben alleen steeds meer gaan geloven in niche-blogs. Daar ligt echt de kracht. Christmaholic vind ik, hoewel seizoensgebonden, echt een goed voorbeeld daarvan.

8. Kan je wat vertellen over de grootste fout die je (als blogger) ooit maakte?

L: Ik heb heel lang nagedacht, maar fouten. Buiten de gebruikelijke taal- en typfouten die ik bij mezelf nooit zie? Nee.

9. Wat vind je zelf bloeddirritant bij (het lezen van) andere blogs?

L: Als men duidelijk gaat voor kwantiteit ipv kwaliteit. Dat je ziet dat een blogpost enkel is gepubliceerd omdat men zichzelf heeft opgelegd 1x per dag wat te moeten plaatsen. Jammer, maakt je minder sterk in mijn ogen.

10. Wat was het mooiste compliment/leukste reactie dat je ooit van een lezer kreeg?

L: Like & Love (it!) heeft natuurlijk niet één gezicht en dat maakt het minder persoonlijk en die complimentjes zijn daardoor ook anders. Wel veel leuke reacties gehad op ons redesign in november.

12. Antwoord kort en krachtig:

Bloggen is leuk, want … Ik kan eindelijk iedereen kennis laten maken met al die leuke dingen die ik zelf tegenkom.
Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … Te weinig tijd!
De ideale lengte voor een blogpost is … Voor de lezer of voor de zoekmachine? 😉 Lengte hangt af van het onderwerp. Ik hanteer de stelregel: maak het niet langer dan het onderwerp nodig heeft. Liever kort maar krachtig, dan te wollig.
Als blogger vrees ik de dag dat … Ik vrees eigenlijk niets. Ben ik nu optimistisch?
Het grootste misverstand over bloggen is … Dat je er geen geld mee kunt verdienen.
De blogstatistieken zijn …
Leuk! Stiekem kick ik op de cijfers. Vooral de stijgende dan.
Ik stop met bloggen als …
Gewoon niet 😉

13. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip?”
L: Verzamel inspiratie overal en noteer het in je telefoon. Zo heb je altijd wat om over te schrijven. En oh ja, het boek “642 things to write about.”

Ik onthoud vooral:

  • Schrijf over wat je na aan het hart ligt. Dat gaat je ook het makkelijkst af!
  • Sommige onderwerpen hebben meer woorden nodig dan andere
  • Een beetje blogger kan niet zonder zijn telefoon

Zo, beste lezer, dit interview zit erop. Ook namens Laura dank ik je voor het lezen tot aan het einde. Je wordt – naar goede gewoonte – van harte uitgenodigd om Like & Love (it!) te ontdekken én aldus jouw krenten uit de pap te halen!


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.