Homebeter bloggenBloginspiratorBT lijst met blogonderwerpen: haal alles uit je ideeën
0
(0)

lijst met blogonderwerpenBegin een blog en één van de grootste uitdagingen is het vinden van voldoende onderwerpen om over te bloggen. Gelukkig zijn daar de blog planners in allerlei vormen en maten. Onderstaande planner laat je toe een lijst met blogonderwerpen samen te stellen en na te denken over de grote thema’s van je blog, terwijl elk blogidee kan resulteren in 3 à 4 nieuwe blogberichten.

Voor mij persoonlijk werkt het allemaal het makkelijkst wanneer ik mijn lijst met blogonderwerpen in een spreadsheet giet. Maar werk je liever met pen en papier, dan kan dat natuurlijk ook…

Brainstormen over je blogthema’s

Zeker over een wat langere termijn gezien haal je het grootste “rendement” als je je blog ophangt aan een relatief beperkt aantal thema’s. Maken we in wat volgt even een nicheblog aan. Met één groot, centraal thema: gezonde levensstijl.*

Niet geheel toevallig kies ik hier een thema waar je vele kanten mee uit kan en vrij moeiteloos uiteen kan vallen in verschillende subthema’s. Je zou het bijvoorbeeld kunnen hebben over:

 • voedingstips
 • evenwichtige recepten
 • het kweken van groenten in je eigen moestuin
 • makkelijke tips voor meer beweging
 • shoppingadvies
 • kookboeken met gezonde recepten

De vetgedrukte woorden zouden onze (sub)categorieën kunnen worden. Het valt je misschien op dat de gekozen (sub)categorieën weinig cryptisch zijn en al helemaal niks spannends hebben. Een bewuste keuze, want deze wat saaie woorden zijn wel voor iedereen herkenbaar. Zoek dus ook voor de benamingen van je (WordPress)-categorieën naar woorden die je lezers (in spe) zouden kunnen intikken in Google.

[wp_ad_camp_3]

3 “soorten” berichten in de lijst met blogonderwerpen

In je lijst met blogonderwerpen bevinden zich verschillende soorten blogposts (blogformats, zo je wil). Denk maar aan:

 • de (immer populaire) lijstjesposts (30 korte recepten voor toetjes zonder suiker)
 • het informatief artikel (minder suiker eten? Zo lukt het!)
 • een meer persoonlijk getint artikel (het moment waarop ik besloot zonder suiker te gaan leven)

1 idee, 3 blogberichten

In het kader van “meer doen met dezelfde content” koos ik hierboven voor 3 formats om en rond hetzelfde thema. Het schema nodigt je uit om dat veel systematischer te gaan doen.

Ik kan me ook voorstellen dat deze manier van werken het je makkelijker maakt om meerdere artikels tegelijk/na elkaar te gaan schrijven (die je echter niet na elkaar hoeft te publiceren).

Als je het dus  een beetje slim aanpakt, puur je uit één blogidee zomaar 3 verschillende blogartikelen. Natuurlijk kunnen we nog een stap verder gaan. Want er zijn immers nog we meer blogformats te bedenken.

Het (lege) schema voor je lijst met blogonderwerpen ziet er uit als volgt:

Andermaal komt het er bij het bloggen niet op aan telkens opnieuw het wiel uit te vinden, maar in tegendeel, meer content te puren uit je geniale blogideeën. En daar wens ik je uiteraard alle succes toe!
Meer van dat?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

5 reacties op “BT lijst met blogonderwerpen: haal alles uit je ideeën”

 1. Omar Boussaïd avatar

  Slim idee en met een related content plugin zoals Yuzo kun je ook nog eens linken naar die andere berichten. Dus iets in de geest van “Stoppen met suiker? Dit is de makkelijkste manier” dat dan te linken valt aan “30 suikervrije recepten” en “Stoppen met suiker, hoe en waarom ik het deed”. Briljante strategie want dat zijn 3 artikelen met de moeite en research voor 1 artikel.
  Bedankt Ben! Ik ga dit zeker toepassen!

 2. Malu avatar
  Malu

  Bedankt voor deze tips, ik ga ze zeker toepassen op mijn blog!

 3. Bregje avatar

  Hee zo had ik het nog niet bekeken, dank je voor het handige inzicht!! 🙂

 4. Armande avatar

  Jee, ik zie dat ik er baat bij heb om het bloggen een stuk gestructureerder aan te pakken. Laat dat nou net niet mijn sterke kant zijn. Maar de tip om een bepaald blogidee op 3 manieren uit te werken is briljant! Misschien dat sommige onderwerpen zich lenen voor maar 2 varianten, maar dan nog is het winst.
  Bedankt!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Graag gedaan!

   Niet alle onderwerpen lenen er zich toe om meerdere keren te worden uitgewerkt. Hoewel het natuurlijk zeer goed mogelijk is om later nog op een goed idee te komen. Dat is trouwens de reden waarom je er goed aan doet om oudere lijsten met blogonderwerpen niet meteen in de prullenmand te gooien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.