Korte blogtipsHet is wederom tijd om enkele korte blogtips lukraak de ether in te gooien. Het gaat om tips die wat tussen de plooien belanden, maar desondanks kunnen ze wel degelijk een verschil maken.

1. Gooi je (oude) lijst met blogonderwerpen niet zomaar weg

Want ook al staan op die lijst met blogtopics alleen maar items die al een hele poos geleden zijn gepubliceerd, ze kan altijd nog zorgen voor extra inspiratie. Misschien:

  • heb je vroeger een belangrijk argument over het hoofd gezien?
  • ben je nu tot andere inzichten gekomen (die een nieuw artikel verdienen)?
  • kan je een heel artikel schrijven over een punt dat je elders terloops even aanhaalde?

2. Gebruik Slideshare.net

Heb je in een artikel veel nood aan beeldmateriaal (bij How To’s en dergelijke), dan kan het verrekte nuttig zijn om een Powerpoint-presentatie te maken, met daarin al je beeldmateriaal, tekeningen, tabellen en grafieken nodig voor een duidelijk verhaal. De diavoorstelling kan je dan uploaden naar Slideshare.net.

Slideshare is een gratis online platform dat gebruikers in staat stelt om hun presentaties te delen. Je blog kan dus in theorie ook vindbaar worden via Slideshare.net. Verwacht echter niet meteen hele volksstammen stammen via die weg. Het leuke is vooral dat je je eigen document vervolgens moeiteloos in je blogpost kan embedden. Voordeel? Je bespaart aardig wat webruimte op je blog, terwijl je wel kan uitpakken met mooie visuele content.

Ik gebruikte Slideshare onder meer bij het stuk over Google Analytics.

3. Gebruik Hootsuite

Hootsuite is – net als Tweetdeck overigens – een Twitter client. Het helpt om wat makkelijker overweg te kunnen met Twitter. Onder andere door je in de mogelijkheid te stellen meerdere twitterstromen te gelijk te volgen. Het kan trouwens met meerdere social media-accounts werken.

Het leuke aan Hootsuite is dat je tweets kan inplannen. Het is dus mogelijk om tweets klaar te zetten die dan op een tijdstip naar keuze worden verzonden, zelfs al ben je op dat moment niet op Twitter te vinden. Je hoeft zelfs niet online te zijn. Handig om ook tijdens je vakantie promo te voeren voor je blog.

4. Hootsuite gebruiken? Opgepast!

Hootsuite kan in zijn gratis versie tot 3 verschillende social media-profielen managen. Dus naast Twitter ook bijvoorbeeld Facebook en Google Plus. Alvast Facebook is echter niet zo tuk op dergelijke geautomatiseerde statusupdates. Facebook heeft natuurlijk veel liever live gebruikers aan de andere kant van de lijn. En dat heeft voor gevolg dat Facebook het bewuste geautomatiseerde bericht een lage prioriteit zal geven. Slechts weinig mensen zullen het bericht dus te zien krijgen. Doe het vaker en het is nefast voor je Facebook EdgeRank!

Foto via Shutterstock.com