HomeKennisbank bloggen voor beginnersWaarover zoal bloggen?Waar moet ik over bloggen? Alles is toch al gezegd?
0
(0)

Bloggen is hot en hip. Dagelijks worden er honderden, misschien zelfs duizenden nieuwe blogs gestart. Dus, vooropgesteld dat ik wil beginnen: waar moet ik over bloggen? Heb ik nog wel iets toe te voegen? Ben je eerder pessimistisch ingesteld, dan zou je je die vraag kunnen stellen. De optimisten onder ons hebben het antwoord echter al klaar. Het is drieledig:

1. Je hoeft geen expert te zijn

Omdat het bloggen toch vooral iets is dat je op wat langere termijn moet opbouwen helpt het als je inderdaad zoekt naar een overkoepelend onderwerp voor je blog. Maar verder belet niets je om over wat dan ook te schrijven. En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoef je geen expert te zijn in het onderwerp van je keuze. Zodra je ergens ook maar een klein beetje meer van af weet dan je potentiële lezers, ben je al een heel end.

Als je natuurlijk een tijdje aan het bloggen bent WORDT je wel een expert in je vakgebied. Als het goed is.

2. Jouw persoonlijke passie inspireert (nieuwe mensen)

Meer dan wat ook is het van belang dat je een onderwerp kiest waarvoor je helemaal warm loopt. Zo’n onderwerp waarvan je vrienden zeggen: “Zeg, ben je daar nu weer met je …!”, is bij uitstek geschikt. Zelfs al zijn er talloze steengoede blogs over dat ene onderwerp, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal niet die tomeloze passie je de creativiteit bezorgen die nodig is om je blog te doen opvallen tussen de andere blogs.

Wanneer je nagaat wat mensen nu precies boeit op het internet dan zijn het niet noodzakelijk de journalistiek verantwoorde stukken. En al helemaal niet de voorgekauwde marketing-prietpraat die overal te lezen en te zien valt. Nee, wat mensen echt willen weten is wat er gebeurt als mensen van vlees en bloed met die voorgekauwde marketing-prietpraat aan de gang gaan…

3. Anderen vertellen zelden het hele verhaal

Zelfs als je blogt over onderwerpen waar elders al ten overvloede is geschreven, dan nog is er plaats voor jouw zienswijze. Waarschijnlijk – en daar zou ik me als kersvers blogger echt op concentreren – breng jij je verhaal net dat tikje anders, belicht jij één of meerdere facetten die elders nauwelijks aan bod komen en leg jij andere klemtonen dan de gevestigde orde.

Daarbij wens ik je veel succes!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?