HomeKennisbank bloggen voor beginnersSEO (bovenaan komen in Google)On page SEO en off page SEO: wat is het verschil?
0
(0)

Wanneer het over de zoekmachineoptimalisatie van je blog gaan maken we onderscheid tussen on page SEO en off page SEO. Maar waarin zit ‘m nou het verschil tussen beiden?

On page SEO

Bij on page SEO kijken we vooral naar de dingen die we zélf kunnen doen om het blog beter te kunnen laten scoren in Google. Het gaat dan over de inhoud van de teksten (uiteraard), maar ook over de wat meer technische kant van de zaak, zoals:

Allemaal zaken die helpen bij de zoekmachineoptimalisatie, en dit zowel van individuele blogposts als van het blog in zijn geheel. We hebben er als blogger (bijna) de volledige controle over.

Off page SEO

Bij off page SEO is de eigen controle veel minder groot. Het gaat hier immers (vooral) over het verkrijgen van backlinks naar je blog. En daarnaast ook de interactie met je volgers en lezers van groot belang. Onder meer de volgende dingen worden in rekening gebracht:

Voor Google zijn dit allemaal tekenen dat je blog blijkbaar interessant bevonden wordt door de eindgebruiker. En daar is het Google uiteindelijk om te doen: de internetter zo goed mogelijk helpen bij het vinden van de best mogelijke informatie.

On page SEO en off page SEO, wat is belangrijker?

Ik zou zeggen dat on page SEO en off page SEO even belangrijk zijn. Ze gaan hand in hand. Immers, is de on page SEO van je blog niet op orde dan kunnen de zoekmachines je blog niet goed indexeren. Met als gevolg dat je blog weinig gratis bezoekers vanuit de internetzoekmachines zal ontvangen.

Je kan anderzijds een blog hebben met een hele goede SEO – op technisch vlak, als niemand je blog vindt, bezoekt of leest schiet het natuurlijk ook niet op.

 

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?