Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Van lekker leesvoer tot aha-erlebnis: inspirerende blogs

Het is zomervakantie en dan gaat het er op veel blogs een stuk rustiger aan toe. Zowel voor wat betreft het aantal nieuwe artikelen dat verschijnt als voor het aantal lezers dat die artikelen tot zich neemt. Deze lijst is er voor diegenen die (een stukje van) de extra vrije tijd willen gebruiken om inspirerende blogs te ontdekken.

Onderstaande lijst is geen rangschikking, noch mijn definitieve keuze. En wie het allemaal maar niks vindt is natuurlijk van harte uitgenodigd om zelf gericht op zoek te gaan naar blogs.

10 inspirerende blogs

1. Stukkie lezen?

Erg leuk geschreven observaties uit het leven van alledag. Echt gebeurd of helemaal uit de duim gezogen, wie zal het zeggen? Enkel in het eerste geval is er nog hoop voor de mensheid.

2. Breg blogt

Persoonlijk en gevarieerd mamablog met een knipoog (en net dat ietsje meer).

3. Lifehackgids

De eigenaar van dit blog omschrijft zichzelf als “een student die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert.” Belangrijker is dat hij kan schrijven en ons in die hoedanigheid tips aan de hand doet om meer met onze kostbare tijd te doen.

4. Sylvia Kuijsten

Omniblog van het zuiverste water: recensies, recepten, inspiratietips, maatschappelijke vraagstukken (en hun antwoorden), het komt allemaal in één moeiteloze beweging – ik weet het, schijn bedriegt, maar toch – jouw kant uit gerold.

5. Con-serveert

Het web is bezaaid met foodblogs allerhande. Wat deze dan zo bijzonder maakt? Hij is mooi en sober vormgegeven én toont je de weg naar een voedingspatroon met minder koolhydraten.
6. Lynn Claerhout

Persoonlijk omniblog met veel aandacht voor het bloggen, creativiteit in het algemeen en lifestyle.

7. Apie is open

Ben jij zo iemand die gelukkig wordt wanneer je blogs kan wegstoppen in een niche? Bespaar je dan de moeite, want dit blog is niks voor jou. Wil je graag spelenderwijs op de hoogte blijven van ’s lands toestand, dan is dit jouw adres. Een dosis relativeringsvermogen en een behoorlijk gevoel voor de taal van Vondel strekt tot aanbeveling.

8. Avontuur in het land van overspel

Met zo’n blogtitel is elke verdere beschrijving wat overbodig neem ik aan. Een erotisch verhaal – al dan niet waargebeurd – met mevrouw in de hoofdrol.

9. Wat zij zegt

Erg gevarieerd reisblog. Met veel uit- en zijstapjes dus. Veel aandacht voor (on)bekende bestemmingen dichtbij huis.

10. Wolkenhemel

Wie vakantie heeft, heeft misschien wat tijd om naar de hemel te kijken. En een brokje poëzie tot zich te nemen. Voor proza uit dezelfde pen kan je hier terecht.

Zo, dit was mijn lijstje met inspirerende blogs voor tijdens de vakantie. Nu ik het zo overloop merk ik dat het vooral blogs zijn die zich niet zomaar in een hoekje laten drummen.

Welke blogs bezoek jij graag tijdens de vakantie?


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

12 reacties op “Van lekker leesvoer tot aha-erlebnis: inspirerende blogs”

 1. Jeroen avatar

  Wat ik persoonlijk fijn vind is dat er door dit soort artikelen altijd weer blogs te ontdekken valt en er weer nieuw content is om te lezen.

 2. Armande avatar

  Een mooie lijst met heel verschillende blogs. Dit blog staat bij mij in de top-10. Ik heb er ook naar gelinkt in mijn artikel van vandaag. 🙂

 3. Omar Boussaïd avatar

  Leuke verassing, had nooit gedacht dat ik een bekende blogger als jou zou inspireren Ben. Hopelijk kan ik dat blijven doen 😉 Bedakt voor de vermelding, ik voel me vereerd haha ^^

 4. Luvienna avatar

  Ee blog waar ik dol op ben is dit: http://singularity.nl/

 5. Conny avatar

  Wat leuk dat mijn blog in je lijst voorkomt!
  Dank je wel, ook voor de inspiratie, want het is altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken, vakantie of niet. Extra leesvoer is nooit weg!

 6. Rianne avatar

  De blogs die ik altijd al lees… Juist in de vakantie klik ik wat minder vaak door. Maar hier zie ik wat namen staan waar ik benieuwd naar ben. En een aantal oude bekenden.

 7. Sylvia avatar

  Wat leuk dat ik erbij sta! En jouw blog is absoluut een van mijn favorieten 😉

 8. Zo simpel is dan geluk avatar

  Heel erg leuk om op deze manier weer nieuwe blogs te ontdekken!

 9. Annette Lemaire avatar

  De blogs van Anne Vellinga en Marlou Witzel lees ik graag.
  Maar ik hou hier niet zo van.
  Wanneer je het ene blog voortrekt zet je een ander achteruit.

  Ieder is op zich uniek.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor je reactie, Annette.

   Ik vrees dat ik je niet zo goed begrijp. Het is hier wat mij betreft geen kwestie van blogs vooruit te trekken. En van achteruit trekken al helemaal niet. In die 5 jaar dat dit blog bestaat, is dat trouwens nooit het geval geweest. Het gaat er mij om suggesties te doen en eventueel andere bloggers te inspireren. Niet meer, maar ook niet minder.

   Natuurlijk is elkeen uniek. En dat mag ook!

 10. Bregje avatar

  Oh wauw, wat tof dat ik er tussensta!! Dankjewel! En een hoop nieuwe blogs om te ontdekken, dusbook daarvoor dank! 🙂

 11. Natasja avatar

  Wat een mooie vermelding! Mijn favoriete blogs zijn over het algemeen ook niet in één hokje te duwen. Lang leve de omniblogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.