Van lekker leesvoer tot aha-erlebnis: inspirerende blogs

Het is zomervakantie en dan gaat het er op veel blogs een stuk rustiger aan toe. Zowel voor wat betreft het aantal nieuwe artikelen dat verschijnt als voor het aantal lezers dat die artikelen tot zich neemt. Deze lijst is er voor diegenen die (een stukje van) de extra vrije tijd willen gebruiken om inspirerende blogs te ontdekken.

Onderstaande lijst is geen rangschikking, noch mijn definitieve keuze. En wie het allemaal maar niks vindt is natuurlijk van harte uitgenodigd om zelf gericht op zoek te gaan naar blogs.

10 inspirerende blogs

1. Stukkie lezen?

Erg leuk geschreven observaties uit het leven van alledag. Echt gebeurd of helemaal uit de duim gezogen, wie zal het zeggen? Enkel in het eerste geval is er nog hoop voor de mensheid.

2. Breg blogt

Persoonlijk en gevarieerd mamablog met een knipoog (en net dat ietsje meer).

3. Lifehackgids

De eigenaar van dit blog omschrijft zichzelf als “een student die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert.” Belangrijker is dat hij kan schrijven en ons in die hoedanigheid tips aan de hand doet om meer met onze kostbare tijd te doen.

4. Sylvia Kuijsten

Omniblog van het zuiverste water: recensies, recepten, inspiratietips, maatschappelijke vraagstukken (en hun antwoorden), het komt allemaal in één moeiteloze beweging – ik weet het, schijn bedriegt, maar toch – jouw kant uit gerold.

5. Con-serveert

Het web is bezaaid met foodblogs allerhande. Wat deze dan zo bijzonder maakt? Hij is mooi en sober vormgegeven én toont je de weg naar een voedingspatroon met minder koolhydraten.
6. Lynn Claerhout

Persoonlijk omniblog met veel aandacht voor het bloggen, creativiteit in het algemeen en lifestyle.

7. Apie is open

Ben jij zo iemand die gelukkig wordt wanneer je blogs kan wegstoppen in een niche? Bespaar je dan de moeite, want dit blog is niks voor jou. Wil je graag spelenderwijs op de hoogte blijven van ‘s lands toestand, dan is dit jouw adres. Een dosis relativeringsvermogen en een behoorlijk gevoel voor de taal van Vondel strekt tot aanbeveling.

8. Avontuur in het land van overspel

Met zo’n blogtitel is elke verdere beschrijving wat overbodig neem ik aan. Een erotisch verhaal – al dan niet waargebeurd – met mevrouw in de hoofdrol.

9. Wat zij zegt

Erg gevarieerd reisblog. Met veel uit- en zijstapjes dus. Veel aandacht voor (on)bekende bestemmingen dichtbij huis.

10. Wolkenhemel

Wie vakantie heeft, heeft misschien wat tijd om naar de hemel te kijken. En een brokje poëzie tot zich te nemen. Voor proza uit dezelfde pen kan je hier terecht.

Zo, dit was mijn lijstje met inspirerende blogs voor tijdens de vakantie. Nu ik het zo overloop merk ik dat het vooral blogs zijn die zich niet zomaar in een hoekje laten drummen.

Welke blogs bezoek jij graag tijdens de vakantie?

3

12 Responses

Show all responses
 1. Jeroen
  30 september 2016
 2. Armande
  2 augustus 2016
 3. Omar Boussaïd
  29 juli 2016
 4. Luvienna
  29 juli 2016
 5. Conny
  29 juli 2016
 6. Rianne
  28 juli 2016
 7. Sylvia
  28 juli 2016
 8. Zo simpel is dan geluk
  28 juli 2016
 9. Annette Lemaire
  28 juli 2016
  • Sharp Ben
   28 juli 2016
 10. Bregje
  28 juli 2016
 11. Natasja
  28 juli 2016

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.