Advertorial blog beter vindbaar in zoekmachine, tips, Google

Je blog beter vindbaar in de zoekmachine. Werk voor specialisten, zou je denken maar dat hoeft niet per se. Met een paar simpele vuistregels kan je als doorsnee blogger al een heel eind komen. Dat is wat ik leer uit deze gastblog verzorgt door Seoconsulting.nl.blog beter vindbaar in zoekmachine, tips, Google

Veel bloggers zeggen dat ze voor ‘zichzelf’ bloggen. Maar, waarom zou je het dan online plaatsen voor een mogelijke doelgroep? Natuurlijk(!) wil een blogger dat zijn blog gelezen wordt en het liefste nog dat er reacties op komen, zodat er een discussie ontstaat over het onderwerp. De blogger kan zo ook in de reacties zijn kennis tonen. Iedereen kan op een gemakkelijke wijze een blog beginnen, dus hoe kom je met jouw blog het beste naar voren tussen al die andere blogberichten?

Kwalitatieve content

Kwalitatieve content is het belangrijkste van een blogpost, de lezer moet het nut ervan inzien tijd te maken om jouw post te gaan lezen. Zo is de titel van wezenlijk belang, maar ook de content. Leest de tekst niet lekker weg, zal men stoppen met lezen en wegklikken. Schrijf je waardevolle content, die boeit, met passie geschreven is en mogelijk ook nog een stukje kwalitatief advies mee kan geven zal dit de lezer behouden!

Hoe kom ik aan lezers?

Het belangrijkste is dat mensen je blogpost(en) lezen. Maar hoe kom je nu op een goede manier aan lezers? Er zijn een groot aantal bloggers in heel de wereld en zie daar maar eens te voorschijn te komen. Daarnaast is er op internet heel veel informatie te vinden, naast blogs bijvoorbeeld ook veel informatieve websites. Hier volgen een aantal belangrijke tips om de vindbaarheid van je blog te vergroten:

  • Een belangrijk aspect hierbij is de woordkeuze. Schrijf je voor een kwalitatief, branche gericht blog? Dan kun je makkelijker branche gerelateerde termen gebruiken, omdat de lezers deze toch begrijpen. Schrijf je echter voor een globaal, algemeen publiek? Gebruik dan geen moeilijke termen, maar schrijf zodat iedere leek op dat gebied het artikel snapt.
  • Bedenk voordat je aan een artikel begint wat je belangrijkste (zoek)woorden zullen zijn. Dit is vooral belangrijk als je voor een bedrijf blogposts schrijft. Verwerk deze woorden systematisch in je bericht, maar overdrijf zeker niet. Door gebruik te maken van enkel- en meervoud, synoniemen en gerelateerde termen wordt je blogpost nog breder verspreidt.

Hoe wordt mijn blog goed vindbaar op internet?

Er zijn tal van aspecten van je website waar Google naar kijkt, bij het bepalen van je online positie. Bijvoorbeeld bij het bepalen van je positie op zoekopdrachten in de zoekmachine. De belangrijkste aspecten die je in je blog kunt gebruiken zijn:

  • Titel: zoals ook in andere berichten wordt vermeld, is de titel van je bericht het belangrijkste. De titel moet pakkend zijn en in het meest ideale geval zit er ook nog zoekvolume op de titel of een deel hiervan. Voorbeeld: zoek eens op wat is google plus? Ons blogbericht over Google+ verschijnt in de top 3.
  • Bedenk de juiste termen voor het bericht. Verwerk deze in je tekst en de meest belangrijke zoekwoorden het liefst zo ver mogelijk voorin de tekst. Belangrijk zijn ook synoniemen en meervoud/enkelvoud.
  • Zorg voor interne links van en naar je blog. Als je blogpost interessant is en kwalitatieve content biedt, zal men in andere berichten ook naar jouw blog linken. Zo krijg je dus mogelijk ook lezers van andere berichten. Zorg ook in je eigen post voor interne links, zodat de gehele website waarop je je bericht plaatst, krachtiger wordt.
  • Daarnaast zijn externe links naar je blogpost ook van belang. Links vanaf andere websites naar jouw specifieke blogpagina zijn van groot belang voor de vindbaarheid in de zoekmachine. Zijn je teksten kwalitatief top en snij je een pittig onderwerp aan? Je post zal dan automatisch geplaatst worden op andere websites. Toon de wereld je bericht ook, door het bijvoorbeeld te delen op Social Media.

Tot zover deze gastbijdrage. Het blog van Seoconsulting.nl is de geknipte plek voor iedereen die zich wil verdiepen in de SEO. Verder kan je er ook een boel informatie vinden over het bouwen van websites, social media en – hoe kan het ook anders – een kennersblik in de interne keuken van Google.

photo credit: StockMonkeys.com via photopin cc