Gratis webtools voor bloggers

4 handige tools voor bloggers

Gratis webtools voor bloggersAls het goed is biedt je blogsysteem al aardig wat mogelijkheden om je te helpen bij het maken van goeie content. Maar daar blijft het niet bij, natuurlijk. Op het web zijn allerlei handige tools voor bloggers te vinden. Gratis bovendien.

Een hele poos geleden liet ik al een paar handige tools voorbijkomen. Toen kwamen vooral tekstbloggers aan hun trekken. Nu ligt de nadruk op de meer visuele toepassingen.

Horizon 33

In plaats van ellenlange uiteenzettingen te geven over wat er precies op je scherm te zien is, kan je beter een screenshot maken. Horizon 33 is freeware die goede diensten bewijst. Je kan het volledige scherm weergeven, of je beperken tot een gedeelte van wat op het scherm te zien is. Vooral handig bij het maken van tutorials.

Screencast-O-Matic

Nog in de categorie van de how to’s is Screencast-O-matic erg nuttig. Maak opnamen van wat jij op je scherm toont, al dan niet met spraak. Je kan bijvoorbeeld een Powerpoint-presentatie maken en deze dan becommentariëren.

Je kan de software op twee manieren gebruiken. Ofwel download je Screencast-O-Matic en installeer je het programma op je pc, ofwel start je direct met het maken van je opname online. In de gratis versie heb je niet de mogelijkheid om je opname op te slaan op je computer. Je maakt dus je filmpje dat je per direct upload naar Youtube.

3d-pack

Als je je lezer een e-book, een stukje software of een ander ‘virtueel’ document wil aanbieden is het wel prettig als je het zaakje een beetje aantrekkelijk kan presenteren. Met 3d-pack kan je mooie e-book covers maken, maar ook cd-en dvd-boxen. Het enige wat je nog nodig hebt is een foto en je kan aan de slag. Nadien kan je je cover op je computer opslaan in JPEG-formaat.

 Pixlr

Start een website of blog en eerder vroeg dan laat heb je een banner nodig. Die kan je vrij makkelijk zelf ontwerpen via Pixlr.com. De taal van dit volledig webbased programma past zich automatisch aan aan de taal van je browser. De Nederlandse vertaling is echter nogal gebrekkig. Maar dat doet natuurlijk niks af aan het uiteindelijke resultaat. In dit (Engelstalige) filmpje word je op weg gezet.

P.S: Meer handige tools en freeware (voor de blogger) is te vinden op deze startpagina.

photo credit: TOMTEC via photopin ccf

3

One Response

Show all responses
  1. Frank Scholtens
    19 februari 2014

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.