Enige tijd geleden werd ik door Chelsea Bosters om voor Marketingmed.nl een gastblog te schrijven.

Op Marketingmed.nl is een heleboel informatie te vinden over (het gebruik van) social media, SEO en online marketing. De nadruk ligt daarbij op onmiddellijk toepasbare informatie en tips. Of zoals zijzelf zeggen: “Theoretische blogs zijn volgens ons verspilling van je tijd. Wij bieden jou de informatie die je ook daadwerkelijk toe kunt passen.” Einde citaat.

Speel je met de idee om een onderneming te beginnen waarbij het web een belangrijke rol speelt, dan is Marketingmed.nl zeker een van de te volgen sites. Maar ook hobbybloggers met gezonde ambitie kunnen hier hun mosterd halen.

Terug naar mijn gastbijdrage dan. Het onderwerp van mijn gastblog voor Marketingmed.nl hoeft niet echt een verrassing te zijn natuurlijk:

Bloggen biedt je bedrijf extra kansen

Dus ook jij moet aan het bloggen?

Niks moet, laten we dat vooropstellen. Maar wil je als (klein) bedrijf klanten vinden op het internet, dan heb je met zo’n blog wel een paar extra troeven in handen. 5 om precies te zijn.

1. Bloggen verlaagt de drempel voor je klanten

Laat me even een open deur intrappen: klanten gaan makkelijker in zee met iemand die ze kennen, waar ze vertrouwen in hebben. Door over jezelf en je bedrijf te bloggen leren klanten jou kennen als een echt mens van vlees en bloed. Eens mens die tegen dezelfde dingen aanloopt als zij. Dat zorgt voor herkenning en schept een band. Natuurlijk blog je dan niet over dat ranzige diepvriesprakje dat je na een lange werkdag naar binnen werkte of over die compleet foute bloemetjesjurk die je van je man cadeau kreeg. Tenzij je in de voedingsbranche dan wel in de mode zit, natuurlijk… Lees verder op Marketingmed.nl