Onlangs werd ik door Bloggelientje, sterke vrouw achter Bloggen en loggen gevraagd of ik een gastblog wilde schrijven.

Zoals je waarschijnlijk al vermoeden kon kan je op Bloggenenloggen.nl een schat aan informatie en tips vinden over zowat alles wat biij een blog komt kijken. Zelfs meer technische vraagstukken worden in voor iedereen begrijpbaar Nederlands uitgelegd. Bloggelientje kan bogen op tien jaar ervaring als professional blogger. Een aanrader!

Het onderwerp van mijn gastblog gaat over een tool waarover de meningen erg verdeeld zijn, zowel bij bloggers als bij volgers/lezers van weblogs. Maar wil je als blogliefhebber graag systematisch vele blogs volgen, dan kan je er nauwelijks omheen. Ik heb het over de RSS-feed. Mijn artikel vertelt je, samen met het uitgebreide voor- en nawoord van Bloggelientje alles wat je over de RSS-feed(reader) moet weten.

Maak het je lezer makkelijk: bied een RSS-feed aan

Wil je graag regelmatig terugkerende bezoekers op je blog? Maak het je lezers dan makkelijk om je blog te volgen. Daar zijn verschillende manieren voor. Lezers kunnen zich abonneren via e-mail, ze kunnen je volgen op social media of kunnen zich abonneren via RSS.

Wat heeft je lezer aan een RSS-feed?

Enkel en alleen op de hoogte blijven van wat er op jouw blog gebeurt is voor fans niet echt een probleem. Het volstaat om met enige regelmaat je blog te bezoeken om te kijken of jij een nieuw artikel plaatste. Als jij geen nieuw bericht online zette is er geen man overboord. Maar je lezer bezocht jouw weblog voor niets. Lees verder op Bloggenenloggen.nl