Enkele nieuwigheden op Twitter

Een berp_Twitter-promotie-blog-300x300.jpgetje blogger kan volgens mij echt niet meer zonder Twitter. Sterker nog: een Twitter-account zou gewoon standaard in een blog moeten geïntegreerd zijn. Het social netwerk met het blauwe vogeltje komt nu met een paar interessante nieuwigheden.

Twitter heeft het al een tijdje moeilijk. De groei is bijna stilgevallen en het aantal actieve gebruikers loopt terug. Door de toevoeging van een aantal nieuwe functies hoopt men het tij te keren.

1. “Twitter polls”

Binnenkort kan iedereen die met een dilemma of een onopgelost vraagstuk zit polsen naar de mening van het brede publiek. Iedere twitteraar kan stemmen op twee opties. En dat stemmen is anoniem. “Twitter polls” blijven gedurende vierentwintig uur actief.

De uitrol van de nieuwe toepassing is op dit moment aan de gang.

2. “Twitter moments”

Met Twitter moments kan je erg makkelijk nieuws en actualiteiten volgen. Het komt erop neer dat je je tijdelijk kan abonneren op een resem tweets, foto’s filmpjes,… die samen een min of meer chronologisch verhaal vormen. Het gaat daarbij dus verder dan (het volgen van) hashtags en trending topics. “Moments” – dit ogenblik slechts compleet beschikbaar in de VS – wordt handmatig samengesteld door een team in New York, in samenwerking met een aantal grote Amerikaanse mediaspelers. Omdat moments net als tweet kunnen worden geretweet, kunnen wij er hier ook al flarden van opvangen

Zoek binnen Twitter op “Twitter moments” en je kan merken dat de zoekmachine voor moments al op poten staat….

3. Langere “tweets” via DM

Een van de beperkingen van Twitter is het beperkt aantal karakter per tweet. 140 om precies te zijn. Via DM’s kan je echter al even wat langere berichten sturen. Ik hebHandig als je even wat moet overleggen!

Mij lijken deze nieuwigheden op Twitter best interessant, maar of ze zullen volstaan om mensen met een slapend Twitter-account opnieuw te activeren is hoogst twijfelachtig, laat staan dat ze in staat zouden zijn om nieuwe gebruikers aan te trekken.

photo credit: mkhmarketing via photopin cc

4 reacties

 1. Ik gebruik Twitter al volop en met veel genoegen. De nieuwe ontwikkelingen lijken mij ook erg goede toevoegingen

 2. Grappig, juist omdat iedereen zegt, of velen, je moet twitter hebben als je blogt, nou ik haal er nog niets uit zover, sinds ik nu een klein maandje op twitter zit, heb ook geen zin om veel mensen te volgen, sommigen zijn zelfs zwaar irritant, ik zie telkens dezelfde namen dat ik denk, ja zo is het wel genoeg. Het wekt bij mij meer irritatie op dan dat ik er voordeel in vind.

  Doe mij dan maar Fb haal ik meer uit 😛

  X

  • Twitter moet je willen en ook nog eens de tijd geven in mijn ogen. Het leverde me ook pas na een tijd je ‘iets op’ . Ik heb er echter wel een hoop toffe mensen door leren kennen en heb er veel door geleerd. En allerlei tweets die mensen aan favorieten toevoegen of retweeten zorgen weer voor bezoekers op mijn blog. Als laatste tip kan ik je alleen maar aanbevelen mensen te volgen die je echt tof vind. Dan valt die irritatie ook wel mee 🙂

   • Zoals met alle social media: je moet er wat (tijd) insteken om er actief te worden. Pas daarna kan je er eventueel een hoop verkeer naar je blog uit halen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124