Over ‘t muurtje (1)

Over het muurtje kijkenHet heeft er misschien niet de schijn van, maar ik weet ook niet alles af van bloggen. En misschien zijn er ook nog wel andere manieren om met een blog om te gaan. Daarom deze rubriek waarin ik mosterd ga halen bij gewaardeerde collega’s. Niks of niemand is daarbij heilig of veilig. Als de mosterd jouw blog maar een beetje vooruit helpt. Kijk even mee over ‘t muurtje naar de betere blogtips van collega’s.

10 contentfouten waarmee je je website verprutst

En dus ook 10 manieren om je blog te verknallen! Natuurlijk worden er een paar open deuren ingetrapt. We wéten het allemaal wel en toch blijft het nuttig om ze nog eens op een rijtje te zetten. Om vervolgens beterschap te beloven…

Bezoek Frankwatching.nl

Optimaliseer je blog sidebar

Hoe deel je de sidebar van je blog in? Welke attributen zijn nuttig en handig en – belangrijker nog – welke zijn compleet nutteloos? Het blijft voer voor discussie. Veel hangt trouwens ook af van wat je met je blog wil bereiken. Ziehier een bepaalde visie én een verantwoording van de gemaakte keuzes.

Bezoek Bloggen en loggen

21 Manieren om over fictie te bloggen

Zoals de titel al aangeeft is dit artikel in de eerste plaats bedoeld voor boekenbloggers. Maar bij nader inzien kan zowat iedere blogger hier inspiratie opdoen om origineel uit de hoek te komen!

Bezoek  Not just any book

Toestemming verzocht: over auteursrecht op foto’s en afbeeldingen op je blog

Omdat het oog af en toe ook wat schijnt te willen is een blogpost niet volledig zonder een passend plaatje voor erbij. De verleiding blijft groot om die dan maar gewoon van het wereldwijde web te plukken. Dat kàn, mits je doordacht te werk gaat. Enkele bijzonder waardevolle tips.

Bezoek Vakblog

Moet je echt elke week bloggen?

De blogfrequentie. Een heet hangijzer in het blogwereldje. Nochtans zijn de regels simpel: Het komt erop aan on top of mind te blijven bij je lezer. Zo vaak mogelijk bloggen is dus de boodschap. Enkele kanttekeningen zijn echter wel op zijn plaats.

Bezoek  De  Blogacademie

photo credit: johan wieland via photopin cc

3 Comments

  1. Kijk, zit ik toch niet zo heel slecht met mijn sidebar al staat het stukje ‘over mij’ niet op de juiste plaats…

  2. Mooie zondagochten read! opslaan als…naslagwerkje. Top!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.