Net als vorig jaar ben ik nieuwsgierig naar de top referrals van 2016. Ik ging met andere woorden op zoek naar de 10 blogs die in het afgelopen jaar het meeste bezoekers naar Blogtrommel.com brachten. Een overzichtje.

10. Wat zij zegt

Persoonlijke reisgids naar bestemmingen veraf en dichtbij. En verder ook aandacht voor “het goeie leven. Oh ja, hoe kon ik die leuke blogtips eigenlijk vergeten die je af en toe te beurt vallen?

9. Blogbymar

Eén enkele doorverwijzing. Meer is niet nodig om ook dit jaar nog aardig wat verkeer binnen te krijgen.

Blogbymar wil graag moeders inspireren met tips en trucs.

8. Sylviakuijsten

Ha! Een eerste oude bekende! Sylvia was immers ook al terug te vinden in het lijstje van vorig jaar. En ook zij laat zich niet onbetuigd als het aankomt op het geven van blogtips. Maar er is nog zoooveel meer!

7. Een of andere blog

Zo’n typisch omniblog. Divers, leuk, soms bloedserieus, maar ook gezellig en een tikkeltje gek. Zo is bloggen oorspronkelijk bedoeld, dus?

6. Blogbijbel

Goed drie jaar geleden besprak ik hier De Blogbijbel. Die recensie legde me dus geen windeieren. Het boek is nog altijd verkrijgbaar en een aanrader voor wie aan het begin van zijn blogavontuur staat.

5. Aukje

Persoonlijk blog van een thuisblijfmoeder. Of het niet eens tijd wordt dat we dààr een ander – hipper – woord voor bedenken?

4. Bloggerslijst

Op nummertje 4 meteen de hoogste nieuwkomer in deze lijst. Bloggerslijst brengt bloggers, bedrijven en merken samen. Er is ook een heuse kennisbank met daarin tientallen artikelen over het (verder) professionaliseren van je blog.

3. Blogaholic

Nog zo’n baken voor bloggers. Of ze nu pas hun eerste stapjes in de blogwereld zetten dan wel al wat jaartjes meedraaien, ze steken er altijd wel iets van op.

2. Alweer een nieuwe moeder blog

Een verassing toch wel. Waartoe één reactie leiden kan! Een gevarieerd mamablog met een persoonlijke touch.

1. Bloggen en loggen

Ook geen onbekende natuurlijk. Een blog over bloggen in een eenvoudige taal. En met heel veel tips voor de Blogspot-blogger.

Zo, dat waren ze dan de blogs die in het afgelopen jaar voor het meeste verkeer naar Blogtrommel.com zorgden. Als je ze nog niet kent: ontdek ze!


Dit was het laatste bericht van 2016. Ik wens jou en al je dierbaren een prettige overgang en natuurlijk ook veel goeds en moois voor 2017. Tot volgend jaar!

photo credit: StockMonkeys.com via photopin cc

Recente berichten

4 reacties op “De 10 top referrals van 2016”

 1. Natasja - Watzijzegt avatar

  Wat leuk om in deze lijst te staan! Ik wens je een geweldig (blog)jaar toe Ben!

 2. Sophie avatar

  Leuk! Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de aantallen zijn 😉

 3. Audrey avatar

  Wat leuk, ik ben vereerd om in dit lijstje te mogen staan 🙂 Fijne jaarwisseling, Ben!

 4. Elisabeth avatar

  Grappig inderdaad! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.