Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

De 10 populairste artikelen van 2015

2015 loopt alweer op zijn einde en de traditie wil dat we dan even tijd maken om achterom te kijken. Ik zal het daarbij niet te ingewikkeld maken: laat me gewoon even naar de statistiekjes gaan die Google Analytics mij zo trouw aanlevert. Ik ging dus op zoek naar de 10 populairste artikelen van 2015. Of juister gezegd, de artikelen van Blogtrommel.com die dit jaar door jullie het vaakst werden aangeklikt.

10. Aantal bezoekers van een blog: opschepperij en veel mist (november 2013, 1564 views)

Over de bezoekersaantallen van een blog wordt vaak nogal geheimzinnig gedaan. En het gebruik van jargon maakt het er natuurlijk niet beter op. Het verschil tussen (page)views, unieke bezoekers en bezoeken/sessies wordt hier uitgelegd.

9. Succesplan voor je blog (constant bijgewerkt, 1714 views)

Dit is eigenlijk de sneezepage van dit blog. Doorloop alle artikelen in de juiste volgorde (en pas ze toe op jouw blog) en je zou echt wel meer dan een deuk in een pak boter moeten kunnen bloggen.

8. Blogger of WordPress? (mei 2013, 1766 views)

Een vergelijking tussen twee van de meest populaire blogsystemen.

7. Waar vind je de beste blogs? (augustus 2014, 1933 views)

Voor mij persoonlijk de grootste verrassing uit het lijstje. Het is echt opvallend hoeveel mensen blogs willen lezen en volgen, terwijl ze (blijkbaar) geen idee hebben waar te beginnen zoeken. Bij deze dus 8 tips om blogs te vinden die aansluiten bij jouw interessesfeer.

6. Hosting van je blog: levensbelangrijk! (mei 2013, 2081 views)

Het ene hostingbedrijf is het andere niet. Heb je een blog op een eigen domein, maak dan niet de fout je domeinnaam en hosting te kopen via Blogger of WordPress!

5. Het gevaar dat Bloglovin’ heet (februari 2015, 2150 views)

Bloglovin’ is een fantastische tool om nieuwe blogs te ontdekken en te volgen. Het had/heeft ook een donker kantje. Bloglovin’ zou verkeer van jouw blog stelen. Ik heb de indruk dat het probleem intussen op zijn minst gedeeltelijk van de baan is. Maar heel zeker is dat dus niet.

4. Gastbloggers gezocht! (constant bijgewerkt, 2606 views)

Geen artikel, maar een “servicepagina.” Je vindt er een lijst met blog(ger)s die op zoek zijn naar een gastschrijvers.

3. Google Adsense werkt echt! (januari 2014, 2626 views)

Gebruik maken van het advertentienetwerk van Google is één van de populairste en in zekere zin ook simpelste manieren om een beetje te verdienen aan je blog. Maar een vetpot is het dus allerminst.

2. 101 onderwerpen om over te bloggen (constant bijgewerkt, 2914 views)

Topics om over te bloggen, het is zo’n typisch gevalletje van “nooit te veel en nooit genoeg.” Niet echt onlogisch dat dit bericht zo goed scoort. De lijst is zo samengesteld dat zowat iedere blogger – om het het even in welke niche hij zich beweegt – er inspiratie uit kan halen.

1. Snel en simpel een gratis blog aanmaken met Blogspot.com (december 2014, 7016 views)

Als het op bloggen aankomt zweer ik intussen bij WordPress. Heel wat beginnende bloggers denken in de eerste plaats aan Blogspot.com (ikzelf destijds trouwens ook). De zoekmachines sturen momenteel dagelijks zo’n 50 bezoekers naar deze korte startersgids voor Blogger.

Tot zover de 10 populairste artikelen van 2015 op Blogtrommel.com.* Tussen haakjes gaf ik nog even de publicatiedatum van ieder item mee (tenzij ze erg regelmatig grondig worden bijgewerkt). Kwestie van het effect van bloggen op lange termijn te benadrukken.


 

*Stand van zaken op 17 december 2015

photo credit: StockMonkeys.com via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

6 reacties op “De 10 populairste artikelen van 2015”

 1. Natasja avatar

  Ik ben nog niet zolang begonnen, en heb ook niet van die indrukwekkende cijfers maar ach ik doe het met plezier.. en daar gaat het ook om toch?? Fijne dagen gewenst!!

 2. Trudy avatar

  Dag Ben, Ik volg je blog sinds begin dit jaar en heb inmiddels als bloggende 65-plus mevrouw heel veel van al je tips geleerd. Beste tip aan mij persoonlijk was om mijn verschillende reisblogs in één blog onder te brengen. Dat heb ik gedaan en sindsdien groeit het bezoekersaantal gestaag. Mijn reisblog is alleen ‘levend’ als ik echt op reis ben. Na afloop van een reis werk ik die blogberichten om tot een chronologisch reisverslag. Een ‘echt ‘blog heb ik dus niet maar desalniettemin leer ik voor deze persoonlijke mix van blog en min of meer statische site met reisverslagen nog steeds van je. Dankjewel.

 3. Alexandra Djordjevic avatar

  Jouw site is zowat een handboek/encyclopedie en daarom mis ik een zoekfunctie. (of kijk ik niet goed?)

  Hartelijk dank voor alle artikelen van het afgelopen jaar, zo lekker geschreven, en een gezond 2016 met veel blogplezier, dat we maar weer veel mogen leren en oppikken.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Die zoek functie ontbrak inderdaad heel even, maar dat is nu rechtgezet…

   Oh ja, dank voor het erg mooie compliment! 🙂

 4. Morgaine avatar

  En hoeveel reacties heb je in totaal? hahahaha die ben ik nu aan het opvoeren, blijkt dat ik al over de 9000 reacties zit en op 31 jan. was ik pas op wordpress te vinden, wat betekent dat ik op 31 dec. pas 11 maanden weer terug ben op wordpress… daarvoor dus web-log 😉

  X

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ongeveer 2030. Maar dat is niet echt representatief. Bij de reacties zitten ook veel antwoorden op reacties…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.