(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsinterne keukenBlogtrommel.com stilgelegd…

Blogtrommel.com stilgelegd…Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is de kogel door de kerk. Voor het eerst in het zevenjarig bestaan van Blogtrommel.com komt er een heuse publicatiestop. Een beetje rust en afstand kan mij – en dit blog – alleen maar deugd doen. Ik kan iedereen echter meteen geruststellen. Van stoppen met bloggen is geen sprake.

Hoelang de blogpauze precies zal duren ligt nog niet helemaal vast. Zoals ik het nu aanvoel zo’n 4 tot 6 weken. Maar voor ’t zelfde geld kom ik na 2 weken toch weer boven water. Als het bloed weer eens kruipt waar het niet gaan kan…

Maar waarom deze tijdelijke stop?

Wel, het is heel simpel eigenlijk. Blogtrommel.com werd/wordt een beetje een sleur – ja zelfs een blok aan het been – voor mij. Twee keer in de week bloggen mag dan misschien geen verschroeiend tempo zijn, voor mij betekent een en ander dat ik alle dagen ettelijke uren aan de gang moet. Niks om over te klagen (het is nog steeds een geweldige hobby), ik merk dat het blogplezier en de kwaliteit van de artikels er langzaam maar zeker op achteruit gaan. Een ongezonde situatie waarvan ik hoop dat alleen de trouwste lezers iets hebben gemerkt.

Daarbij komt nog dat het na 7 jaar en ’n 700 artikels later zo stilaan wat lastiger wordt om met nieuwe ideeën en tips te komen om je blog naar een hoger niveau te brengen. Ik heb vaker dan me lief is het gevoel dat alles wel een beetje is verteld is. Dat ik mezelf voortdurend loop te herhalen ook.

Blogtrommel.com heeft trouwens ook wat onderhoud nodig. Geen grootse dingen, maar het moet gewoon eens een keertje gebeuren.

En tot slot liggen er een paar leuke blogprojecten en -experimenten in het vuur die even mijn onverdeelde aandacht verdienen. Dat lukt allemaal een stuk beter zonder de hete adem van de deadline in de nek.

Kortom, redenen genoeg om zelf ook eens wat blogtips voor tijdens de de zomer in de praktijk te brengen.

Wat ga jij in tussentijd doen?

Er is alleszins genoeg te doen op dit blog om het zaakje helemaal los te laten. Zo kan ik:

 • een beetje meer van de zomer genieten
 • wat vooruit bloggen (om een voorraadje aan blogberichten aan te leggen)
 • enkele vaste pagina’s bijwerken
 • een paar blogberichten bijwerken
 • in alle rust wat experimentjes uitvoeren
 • een – al zeg ik het zelf – erg leuk project tot een goed einde brengen

Na de onderbreking kom je bijvoorbeeld ook meer te weten over de impact van cornerstone content op de bezoekersaantallen. Kan een blog zoveel beter scoren in Google als beloofd?

En last but not least ben ik ook gewoon benieuwd wat de impact is op de bezoekersaantallen wanneer je geen nieuwe blogs toevoegt (en ook de promotie van je blog op een laag pitje zet), maar wel achter de schermen je site probeert te verbeteren.

Overigens blijft dit blog al die tijd gewoon online. Gebruik gerust het zoekvak van dit blog of grasduin doorheen de meest doortastende blogtips die hier te vinden zijn.

Enfin, ik wens je hoe dan ook een fantastische (blog)zomer toe en zie je hier erg graag terug in de loop van augustus!

Meer van dat?

Foto: via Shutterstock.com

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

Categorie:


13 reacties op “Blogtrommel.com stilgelegd…”

 1. Goed dat je even rust neemt. Het kan inderdaad geen kwaad. Zelf heb ik ook een zomerschema ingelast om mijzelf iets meer ruimte te geven voor nieuwe dingen. Een echte pauze is het niet, maar ik herken je behoefte aan wat meer rust.

 2. Wat dat betreft kan ik je de hand schudden… Ik loop al een paar weken te roepen dat ik enorm veel zin heb om een pauze te nemen. In de pakweg 5 jaar dat ik blog besef ik dat ik eigenlijk geen dag vrij heb genomen. Deels omdat het zo verslavend is, deels omdat ik gewoon iedere dag wil posten. En bij mij is de koek ook best op. Niet dat ik geen inspiratie of onderwerpen heb (als beautyblogger heb je een kast vol met spullen waar je wel iets over kan schrijven) maar meer omdat soms de zin, het plezier weg raakt.Ee bblogger valt vaak ook in herhaling, want wat moet je over de duizendste crème nu vertellen?
  Ik denk dat het er ook te maken heeft met de zomer, het lijkt alsof iedereen buiten of op vakantie is. Behalve ik dan. Zo voelt dat best wel….
  Misschien doe ik met je mee, een weekje of meer doen waar je zin in hebt of beter, een keer helemaal niets doen. Lekker veel boeken lezen, dat soort dingen. (en niet in bed 2 hoofdstukken met halfdichte slaap oogjes proberen te lezen ;))
  Het liefst ga ik echt op vakantie, maar dat zit er wederom niet in. Dat zou het excuus zijn. Al vrees ik dat ik dan weer vooruit ga werken en op vakantie zoveel foto’s maak en thuis er weer van alles over wil gaan schrijven.
  In ieder geval Ben, ik vind het slim van je en zo kan je er straks weer met volle energie tegenaan.En je weet het, ik lees ieder artikel van jou met veel plezier!
  Fijne vakantie!

 3. Zo’n tijdelijke stop is volkomen begrijpelijk. En je uitleg snijdt natuurlijk van alle kanten hout. Veel succes met het herschrijven en met je project. Een beetje zomerse rust doet je hopelijk goed.

 4. Helemaal niet erg Ben. Met alles wat jij voor andere bloggers doet heb je ook wel even een pauze verdiend. Geniet ervan zou ik zeggen, om vervolgens met frisse inspiratie en zin terug te komen 🙂

 5. Een ontspannen en mooie (thuis-?)vakantie gewenst!. 😉

  Zelf blog ik met dit warme weer wat fluttiger. Bezoekers zullen (net als ik) geen zin hebben in diepgravend spul.

 6. Bloggen moet leuk blijven en niet als een verplichting voelen. Zo doe ik dat met mijn schilderblog: soms hele tijden niets en dan ineens een aantal berichten na elkaar. Je volgers blijven je trouw.

 7. Klinkt helemaal niet als uitrusten! Succes met onderzoek en verbeteringen.
  Overigens heel benieuwd wat er bij jouw website beterhand???!!

 8. Beste Ben,
  Zonet heb ik jouw artikel gelezen over de blog stop, en ik wil jou hierbij een hele goede en ontspannen zomer toewensen. Ik vind het een heel wijs besluit van jou om tijdelijk te stoppen met bloggen. Zelf ben ik mij ook aan het bezinnen op de koers met betrekking tot mijn weblog, en jouw artikel is heel herkenbaar voor mij.
  Ik heb heel veel geleerd van jouw artikelen en tips, en hiervoor mijn hartelijke dank.
  Een hele fijne en ontspannen zomer toegewenst.
  Hartelijke groet Miny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.