Homeinterne keukenBlogtrommel.com stilgelegd…

Blogtrommel.com stilgelegd…

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is de kogel door de kerk. Voor het eerst in het zevenjarig bestaan van Blogtrommel.com komt er een heuse publicatiestop. Een beetje rust en afstand kan mij – en dit blog – alleen maar deugd doen. Ik kan iedereen echter meteen geruststellen. Van stoppen met bloggen is geen sprake.

Hoelang de blogpauze precies zal duren ligt nog niet helemaal vast. Zoals ik het nu aanvoel zo’n 4 tot 6 weken. Maar voor ’t zelfde geld kom ik na 2 weken toch weer boven water. Als het bloed weer eens kruipt waar het niet gaan kan…

Maar waarom deze tijdelijke stop?

Wel, het is heel simpel eigenlijk. Blogtrommel.com werd/wordt een beetje een sleur – ja zelfs een blok aan het been – voor mij. Twee keer in de week bloggen mag dan misschien geen verschroeiend tempo zijn, voor mij betekent een en ander dat ik alle dagen ettelijke uren aan de gang moet. Niks om over te klagen (het is nog steeds een geweldige hobby), ik merk dat het blogplezier en de kwaliteit van de artikels er langzaam maar zeker op achteruit gaan. Een ongezonde situatie waarvan ik hoop dat alleen de trouwste lezers iets hebben gemerkt.

Daarbij komt nog dat het na 7 jaar en ’n 700 artikels later zo stilaan wat lastiger wordt om met nieuwe ideeën en tips te komen om je blog naar een hoger niveau te brengen. Ik heb vaker dan me lief is het gevoel dat alles wel een beetje is verteld is. Dat ik mezelf voortdurend loop te herhalen ook.

Blogtrommel.com heeft trouwens ook wat onderhoud nodig. Geen grootse dingen, maar het moet gewoon eens een keertje gebeuren.

En tot slot liggen er een paar leuke blogprojecten en -experimenten in het vuur die even mijn onverdeelde aandacht verdienen. Dat lukt allemaal een stuk beter zonder de hete adem van de deadline in de nek.

Kortom, redenen genoeg om zelf ook eens wat blogtips voor tijdens de de zomer in de praktijk te brengen.

Wat ga jij in tussentijd doen?

Er is alleszins genoeg te doen op dit blog om het zaakje helemaal los te laten. Zo kan ik:

  • een beetje meer van de zomer genieten
  • wat vooruit bloggen (om een voorraadje aan blogberichten aan te leggen)
  • enkele vaste pagina’s bijwerken
  • een paar blogberichten bijwerken
  • in alle rust wat experimentjes uitvoeren
  • een – al zeg ik het zelf – erg leuk project tot een goed einde brengen

Na de onderbreking kom je bijvoorbeeld ook meer te weten over de impact van cornerstone content op de bezoekersaantallen. Kan een blog zoveel beter scoren in Google als beloofd?

En last but not least ben ik ook gewoon benieuwd wat de impact is op de bezoekersaantallen wanneer je geen nieuwe blogs toevoegt (en ook de promotie van je blog op een laag pitje zet), maar wel achter de schermen je site probeert te verbeteren.

Overigens blijft dit blog al die tijd gewoon online. Gebruik gerust het zoekvak van dit blog of grasduin doorheen de meest doortastende blogtips die hier te vinden zijn.

Enfin, ik wens je hoe dan ook een fantastische (blog)zomer toe en zie je hier erg graag terug in de loop van augustus!

Meer van dat?

Foto: via Shutterstock.com


13 reacties

  1. Fijne vakantie toegewenst, Ben. Ik vind het knap hoe je, al jarenlang, wekelijks nieuwe artikelen schrijft en relevant blijft. Ik ken eigenlijk geen enkel ander Nederlandstalig blog dat zo’n enorm archief heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.