Blogtrommel.com krijgt Liebster Award

Ja, Blogtrommel.com viel onlangs in de prijzen. Dit eigenste blog kreeg de Liebster aangereikt uit de handen van Martha. En ik was niet de enige gelukkige. Nog tien andere bloggers mochten met mij op het podium. Een gezellige drukte!

 

Liebster Award?

Een prijs voor en door kleine, doch verdienstelijke bloggers. ‘Klein’ als in ‘minder dan 200 volgers via social media.’ Dat ik daar ruimschoots overheen zit kan de pret niet drukken. Zo’n nominatie van een gewaardeerde collega is van het fijnste dat me als blogger te beurt kan vallen!

Martha motiveerde haar keuze als volgt:
“Blogtrommel. De verzamelplaats voor bloggers met tips en tricks.”

Zo uitgebreid kan een juryrapport dus zijn. 🙂

En dus mag ik:

11 vragen beantwoorden,

Waarom ben je gaan bloggen?

Ik heb altijd gaarne geschreven, verhalen verteld, mensen (vriendschappelijk) overtuigd van mijn gelijk, gedeeld en mensen geënthousiasmeerd. Allemaal dingen die je perfect kan doen middels zo’n weblog.

Wat vind je leuk aan bloggen?

Zie vorige vraag + het antwoord op de tweede vraag van dit interview.

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Ooit deed ik mijn lezers/volgers 50 onderwerpen om over te bloggen cadeau. Het is het artikel dat tot op heden het vaakst wordt aangeklikt. Ik denk te mogen hopen dat dat blogbericht al menig blogger op weg zette.


Waar komt jouw inspiratie vandaan?

De inspiratie (om te bloggen) kan letterlijk zowat overal vandaan komen. Het is een cliché, ik kan het ook niet helpen. Een quote, een slip of the tongue, een blunder of geweldige vondst van een collega, een Youtube-filmpje, een beeld, je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of er kan over geblogd worden.


Op welke stad werd je spontaan verliefd toen je die bezocht?

Mag ik er nog zo een cliché ingooien? Parijs! De stad, de mensen, de cultuur, de parken, het eten. Laten we echter ook de Parisiennes niet vergeten!


Welk boek heb je steeds opnieuw gelezen omdat je het zo mooi of spannend vond? En waarom?

Ik herlees geen boeken. Puur tijdverlies, zeker in het licht van al de boeken die ik nog zou willen/moeten lezen.


Wat is je favoriete voorwerp in huis?

Dat heb ik niet. Alle voorwerpen zijn immers vervangbaar als ik dat zou willen. Bij nader inzien toch maar een voorwerp nomineren: mijn rolstoel. Omdat ik toch écht niet zonder kan. Bovendien, mocht ie vandaag of morgen de geest geven, dan is ie niet zomaar 1-2-3 te vervangen.


Heb je een tip voor andere bloggers?

Frequente lezers van dit blog kennen het antwoord intussen: zorg in godsnaam dat je plezier beleeft aan het bloggen! Daarvoor is – voor zover je tenminste niemand schade toebrengt – alles toegestaan…


Wat is jouw meest positieve karaktereigenschap?

*Zijn vrouw als hulplijn inroept* Mijn realisme en mijn vermogen om met humor en een kwinkslag man en paard te noemen zonder daarom per se te kwetsen of te choqueren.


Hoe vaak blog je?

Ik klik ongeveer twee keer per week op ‘Publiceren.’ De rest van de tijd gaat op aan research, stukken schrijven, social media, (lezers)vragen beantwoorden en allerlei randactiviteiten rondom het blog.

 

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

Een beetje verbaasd ben ik wel. In de eerste plaats omdat ik niet echt aan de criteria voldoe om deze award te winnen. Bovendien zijn de meeste laureaten hier echte verhalenvertellers. Maar zoals al eerder gezegd, is het erg leuk om genomineerd te worden.

 

op mijn beurt 11 bloggers nomineren…

Martha beseft geloof ik niet goed wat ze me aandoet. 😉 Enfin, er zijn dus makkelijkere opdrachten dan deze. Ik noem dus voor de vuist weg enkele ‘points of interest.’

1. Krullevaar: Pril. Bij momenten hilarisch en recht-door-zee.

2. Alles blijft anders: Persoonlijk blog over het wedervaren van een moeder van twee bijzondere kids.

3. Sabine Meijerink: Heerlijk compacte columns, uit het leven gegrepen. Voorzien van persoonlijke illustraties.

4. Blije duurzaamista: Blogger met een missie én zin voor het goede leven.

5. Korreltje zout: Frisse persoonlijke blog die ik ontdekte via een welgemikte spam-actie.

6. Kievitsei: Grappig(e) blog(naam). Leuk vormgegeven.

7. KeukenPrinsesje: Kookblog. Om duimen en vingers van af te likken.

8.Limoentjeslife; China en boeken. Die laatsten – gelukkig voor ons – niet in het Chinees.

9. Ester Versloot: Geen veelschrijver. Maar de artikelen en verhalen staan als een huis.

10. Diana van der Wal: Pertinente meningen van een ‘leeftijdloos meisje’, vakkundig aan een blog toevertrouwd.

11. Bloggen zeg ik!: De naam van het blog natuurlijk. Zelden een blad voor de mond. Nederlandse lezers kunnen vermoedelijk niet zonder een degelijk woordenboek ‘Vlaamsch voor beginners.’

 

… die op hun beurt 11 vragen mogen beantwoorden!

1. Wat vinden jullie het allerleukste aan bloggen?

2. Wat ik me wel eens afvraag: helpen blogtips allerhande (zoals op dit blog) jullie blog vooruit of maken de adviezen jullie juist onzeker?

3. Waar (op welke plek) schrijven jullie het liefst?

4. Laten jullie je blogposts wel eens proeflezen voor publicatie?

5. Waarover zou je wel willen bloggen (maar durf je nog niet)?

6. Waar haal je je inspiratie om te bloggen vandaan?

7. Welke onverwachte bijwerkingen brengt het bloggen voor jou mee?

8. Kan je wat vertellen over het eerstvolgende blogbericht dat op jouw blog zal worden gepubliceerd?

9.Wat irriteert jou persoonlijk het meest bij het bezoeken/lezen van andere blogs?

10. Heb je als blogger ergens spijt van?

11. Enig idee hoelang je aan deze blogpost schreef?

 

Zo, dat waren de vragen voor mijn laureaten. Overigens is meedoen niet verplicht maar des te leuker natuurlijk!

Als je meedoet, laat dan een ieder geval een reactie achter zodat ik jullie bericht zeker niet uit het oog verlies.

Veel succes!

17 reacties op “Blogtrommel.com krijgt Liebster Award”

  1. Pingback: De evolutie van een blogestafette » Sylvia's blog

  2. Bedankt voor de Award! 🙂 Ben er blij mee.
    Deze week komt het bijbehorende blogje online. Niet helemaal zoals ‘t zou moeten; heb er twee gecombineerd.

  3. Wat een eer!! Ik ben er verbaasd over! En ook we leen beetje trots ;-).
    Als ik het goed begrijp mag ik nu een blogpost schrijven waarin ik de elf vragen beantwoord én de award doorgeef aan elf andere bloggers?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.