Tik een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Bloginspirator: #WOT en #50books

BloginspiratorOnderwerpen om over te bloggen. In een verwoede poging je lezer/bezoeker steeds te blijven boeien, ben je er als fervente blogger altijd naar op zoek. Maar eens in de zoveel tijd geeft de inspiratie om te bloggen gewoon niet thuis. Om je te helpen jouw inspiratietank opnieuw te vullen, kom ik met de Bloginspirator.

Het ligt dus in mijn bedoeling om jullie zo nu en dan blogonderwerpen aan te reiken en deze dan  onder te brengen in de Bloginspirator. De tips zijn het resultaat van mijn speurwerk én jullie creativiteit. Dat kunnen zeer korte tips zijn of juist wat meer uitgebreide handleidingen.

Suggesties en inspiratietips van jullie zijn dus steeds welkom! Het spreekt voor zich dat wanneer ik de mosterd elders haalde, ik hiervan melding zal maken. Een eerste aanzet werd al gegeven met 50 onderwerpen om over te bloggen.

 

 

#WOT

De #WOT mag de spits afbijten. WOT staat voor Write On Thursday. Een donderdagse – maar dat had je al begrepen – schrijfopdracht voor bloggers en meestal opgezet rondom één enkel woord. Tegenwoordig gaat de #WOT door onder de vleugels van Pixelprinses. Hoe je de #WOT precies invult, dat ligt helemaal in jouw handen. Laat je creativiteit de vrije loop!

 

 

#50books

Ben je meer een boekenwurm of heb je wat met boeken, dan is #50books allicht iets voor jou. Iedere zondag stelt Peter je een boekenvraag. In 2013 zullen in totaal 50 vragen over boeken en literatuur worden gesteld, en jij kan erover bloggen. In 2014 gaat Martha er gewoon mee door.

 

 

Vrijblijvende inspiratie

Het staat je dus vrij om al dan niet deel te nemen aan het evenement (en dus een blogpost te schrijven op jouw blog). Zoals gezegd ben je volledig vrij om de opdracht naar eigen goeddunken in te vullen. Je bent trouwens ook niet verplicht om iedere week mee te doen, al kan het natuurlijk wel. Tenslotte hoef je ook niet per se te schrijven in de week dat de opdrachten worden gepubliceerd. Het is dus perfect mogelijk om op een later tijdstip in te pikken. Het kan wel zijn dat sommige woorden/vragen erg aan de brandende actualiteit zijn gelinkt.

 

 

Twee vliegen in één klap

Je krijgt immers niet alleen regelmatig een onderwerp om over te bloggen in de schoot geworpen. Als je ’t een beetje slim aanpakt kan je in één moeite door je lezerspubliek uitbreiden. Zowel #50books als #WOT hebben fervente aanhangers die niet alleen zeer regelmatig deelnemen, maar ook elkaars werk (in het kader van de opdracht) lezen en becommentariëren. Om maximaal van dat leuke neveneffect te kunnen profiteren doe je er goed aan een reactie achter te laten onder het bewuste bericht. Vergeet in die reactie ook niet een link naar jouw blogpost op te nemen. Zo kunnen andere bezoekers makkelijk jouw bericht vinden en kan de initiatiefnemer ook heel makkelijk reclame maken voor jouw inzending.

photo credit: Éole via photopin cc


Tik een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

2 reacties op “Bloginspirator: #WOT en #50books”

 1. Irene avatar

  Hee Ben. Dank voor deze post. Goed idee ‘de Bloginspirator…’ 😀

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Hi Irene! Graag gedaan, ofcourse!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.