Homebeter bloggenBloginspiratorBloginspirator: unboxing

Bloginspirator: unboxing

BlognicheEen inspiratietip voor de ietwat avontuurlijk aangelegde bloggers onder jullie. Toch zeker als je geen beauty- of lifestyleblogger bent. En daarmee is meteen duidelijk waar ik de inspiratie haalde voor deze tip.

 

De unboxing is een blogformat in de wereld van mode- beauty- en lifestyleblogs schering en inslag is. En bij uitbreiding bij alle blogs waarbij het visuele aspect een belangrijke rol speelt (creablogs, techblogs,…).

Het principe is simpel. Ga voor je webcam staan, zitten, liggen of hangen en terwijl de camera draait pak je je nieuwste aankoop uit. Intussen vertel je je lezer/gelegenheidskijker honderduit over je aanwinst. Je kan het dan bijvoorbeeld hebben over de specificaties van het pas aangekochte product, je zoektocht naar het voor jou ideale kleinood, over je belangrijkste motivatie om dit toestel te kopen (en waarom je dus het aanbod van concurrent X of Y uiteindelijk links liet liggen), wat je verwachtingen zijn van je nieuwe aanwinst,… You name it!

Als je het toch wat te eng vindt zo met je gezicht vol in beeld, zoek dan een andere camerapositie waarbij – bijvoorbeeld – alleen je handen te zien zijn of de camera als het ware over je schouder meekijkt.

Heb je de smaak te pakken, dan kan je eventueel later nog eens terugkomen bij je lezer/kijker om je bevindingen als ervaren gebruiker van het product te delen. Is het zijn geld waard? Voldoet het aan jouw verwachtingen?

Gooi er zo af en toe een vlog tussen en je blog krijgt meteen een stukje herkenbaarheid extra. Bovendien, heel wat mensen zitten te wachten op eerlijke objectieve informatie omtrent producten en diensten… Zeker weten dat je je lezer hiermee verrast!

Door de beperkte duur van zo’n filmpje kan de indruk ontstaan dat zulks ook binnen enkele minuten is ingeblikt. Niks is minder waar, natuurlijk. Zeker wanneer je geen geoefend acteur/regisseur bent, kan zo’n opname aardig wat voeten in de aarde hebben. Maar misschien is dat net ook het leuke eraan!

 

photo credit: patrickjona via photopin cc


3 reacties

  1. Sharp Ben avatar
    Sharp Ben

    Eerlijk is eerlijk. Ik doe jullie hier wel de tip aan de hand, maar ik zie mezelf ook nog niet direct voor de webcam kruipen.

    Ik wil nog lezers overhouden…

  2. Wat een grappig idee, maar ik zie het mezelf niet doen.

  3. Vloggen? No way hose…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.