Homebeter bloggenBloginspiratorBlogBoost: relaxte Vlaamse blogcommunity

BlogBoost: relaxte Vlaamse blogcommunity

Je kan niet zeggen dat er een gebrek is aan informatie en tips over bloggen vandaag de dag. Wel opvallend: het gros van de blogtips blijkt afkomstig van onze noorderburen. En ook de meeste Nederlandstalige online groepen voor bloggers zijn in handen van Nederlanders. Maar met Blogboost is er dus ook een Vlaamse blogcommunity.

Vlaamse blogcommunity met veel lol en inspiratie

Zoals de naam het al weggeeft wil BlogBoost bloggers helpen hun blog een boost te geven. Dus verschijnen er regelmatig tips voor de opbouw van je blog, worden er interessante (blog)boeken besproken en is er veel aandacht voor tools en hulpmiddelen die erg handig zijn voor bloggers.

Nina en Evi, de initiatiefnemers achter BlogBoost, verzorgen het community-aspect onder meer door heel regelmatig interviews te brengen met andere bloggers en door blogchallenges te organiseren. Kwestie ven elkaar te ondersteunen en inspiratie aan te reiken. En in niet-coronatijden worden af en toe ook live-events georganiseerd.

Verre van alledaags is dat BlogBoost ook radio maakt. Begin dit jaar zag BlogCast het levenslicht. De dames keuvelen gezellig over het leven op en naast het blog. Zo nu en dan schuift er een gast aan.

Persoonlijk blogplezier staat voorop

Wat BlogBoost in mijn ogen uniek maakt is dat het zich vooral richt op het creatieve, persoonlijke blogplezier van (Vlaamse) hobbybloggers. De focus ligt veel minder op de puur technische kant van het bloggen. Wie zoveel mogelijk bezoekers wil trekken, geld wil verdienen met bloggen of Google stormenderhand wil veroveren, blijft waarschijnlijk wat op zijn honger. Maar goed, als dat je ding is moet je verder zoeken.

Meer van dat?

Misschien zullen sommigen vinden dat het er op BlogBoost wat braafjes en weinig ambitieus aan toegaat. In ieder geval wordt duidelijk dat bloggen ook leuk kan zijn zonder dat hectische gejakker. Een verademing.

Conclusie?

Ben je een startende (Vlaamse) blogger met een broertje dood aan “prestatiegericht bloggen”? Laat je inspireren en enthousiasmeren door BlogBoost!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.