Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Blog Top 3 Tag

blog top 3 tagMet mezelf had ik min of meer afgesproken de tags en doorgeefstokjes voorlopig links te laten liggen. Dit wegens het teveel van het goede. Maar deze kon ik niet voorbij laten gaan: hij zit immers perfect in de sweet spot van dit blog…

De regels van deze Blog Top 3 tag

Link naar deze blogpost van Sylvia, die de blogtag heeft bedacht

Gebruik als illustratie je favoriete plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie

Beantwoord de elf vragen op jouw manier

Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt (doe ik niet, kijk even hier, daar of ginder)

Zelf zou ik hieraan nog willen toevoegen: “Bedank diegene die je genomineerd heeft.” Laura van Blogaholic dus. Zij is net aan haar zoveelste blogavontuur begonnen en heeft zich tot doel gesteld te bewijzen dat goed bloggen niet zo moeilijk is en zelfs winstgevend kan zijn. Haar missie draait nu al uit op een reeks razend interessante artikelen.

En dan nu: tijd voor 11 blogvragen!

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

 1. Eén of hooguit enkele onderwerp(en) waar je niet over uitgepraat raakt, graag over schrijft én graag nog elke dag over bijleert
 2. Mijn persoonlijk blogplezier
 3. Een blogplatform, blogdesign (blogtheme) waar ik me 100% lekker bij voel. Met alle mogelijkheden die ik nodig heb om makkelijk en relatief snel fijne content te maken. Niks remt het bloggen zo af als  een theme dat het bloggen lastiger maakt dan het sowieso al is.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

 1. Een About-pagina: veel bezoekers willen erg graag meer weten over de persoon achter het blog. Ze willen graag weten waar een blog over gaat en wat ze in de toekomst kunnen verwachten. Daar horen ook contactgegevens bij. Een simpel e-mailadres is voldoende.
 2. Diverse mogelijkheden om je bezoekers snel en makkelijk je oudere blogposts te laten ontdekken. Hiervoor bestaan verschillende opties: een archief, een zoekvak, een lijstje met de populairste artikelen, een tagwolk of interne links
 3. Handige, leerrijke, leuke lekkere of ontroerende blogs, overgoten met een flinke scheut persoonlijkheid en afgewerkt met een snuifje kwetsbaarheid.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

Dat is een lastige. Ik heb niet echt een onderwerp waar ik het liefst over schrijf. Er is natuurlijk alles om en rond het bloggen, dat verbaast niemand. In se is elk onderwerp wat “me iets doet” voer voor een stukje. Alleen ontbreekt me daar de tijd voor.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

 1. 75 onderwerpen om over te bloggen
 2. Goed nieuws: een blogger moet geen rekening houden met de zoekmachines!
 3. Google Adsense werkt écht!

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Dit blog is er in de eerste plaats omdat (en zolang) ik het leuk vind om te doen. Ik hoop dat dat ook hetgene is dat lezers meekrijgen. Wat nog meer?

 1. Bloggen hoeft niet per se technisch ingewikkeld te zijn. Er zijn tal van manieren en hulpmiddelen om fijne content te maken. Ook om inspiratie te vinden, trouwens.
 2. Verschillende wegen leiden naar Rome: er zijn verschillende manieren om “succesvol bloggen” te definiëren. Net zoals er meerdere wegen zijn om naar “blogsucces” toe te groeien.
 3. Niet het verhaal of het onderwerp an sich moet uniek zijn, wel de wijze waarop jij dat verhaal vertelt, of het onderwerp van je keuze brengt.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

In volgorde van belangrijkheid:

 1. Twitter
 2. Facebook
 3. Google +

Je bent er welkom voor het stellen van vragen, het geven van opmerkingen en nog meer blogtips…

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Goh, er zijn wel wat voordelen. Zo kan werkelijk iedereen met al bij al redelijk beperkte middelen zijn ding doen op  het internet en zo uitgroeien tot een bedrijf of organisatie met naam en faam. Je leert leuke mensen kennen (ook al zie je ze slechts zelden in real life). Een nadeel is dan weer dat je bij het bloggen niet alles onder controle hebt. Met name hoe je publiek je stukken ervaart heb je niet in de hand. En ook op social media kan wat je zegt of schrijft wel eens een heel eigen leven gaan leiden. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties Achter?

Hier ga ik passen. Ik beschik niet over betrouwbare cijfers hieromtrent. Gelukkig mag Blogtrommel.com aardig wat reacties en commentaren in ontvangst nemen. Heel fijn en niet zelden erg inspirerend!

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Het kan vreemd klinken uit mijn mond maar ik heb niet echt favoriete blogs. Het heeft er denk ik mee te maken dat het bloglandschap zo uitgebreid en divers is. Het is nu eenmaal moeilijk om appels met peren te vergelijken. Bovendien wisselt mijn persoonlijke voorkeur nogal eens.

10. Over welk drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

De stukjes over bloggen en social media gaan er bij mij in als zoete koek. Dat is niks verbazingwekkends neem ik aan. Verder ben ik nogal een omnivoor: altijd te vinden voor een humorvol verhaal en als ik en passant nog iets kan bijleren ben ik een gelukkig man.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers

 1. Ik blijf het steeds herhalen: zorg dat je hoe dan ook plezier beleeft aan het bloggen. Succesvol bloggen is immers een lange termijn project dat zonder plezier nooit vol te houden is.
 2. Ben je ambitieus, volg dan tenminste een paar blogs over bloggen. Zo neem je een vloeiende start, verspil je minder tijd en voorkom je al te grote frustraties.
 3. Goede blogs zij perfect, noch volledig. Maar zolang passie en kunde van het scherm druipen is er geen man overboord!

photo credit: Franco Folini via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

6 reacties op “Blog Top 3 Tag”

 1. sunny mama avatar

  Yep, heb ‘m gemaakt: http://hallosunny.blogspot.nl/2015/01/blog-top-3-tag.html
  Maar of ik er iets mee opgeschoten ben in de richting van een over-mij-pagina? Vond een aantal vragen alsnog erg moeilijk te beantwoorden.

 2. Saar avatar

  Ik zit net zo’n beetje hier te surfen en zelfs met een tag als deze weer een aantal inspirerende zaken gevonden 🙂 Leuk!

 3. sunny mama avatar

  Leuke Tag! Ik vat ‘m op als een uitnodiging jouwerzijds. Hoop dat ik met een compilatie van die verschillende tags uiteindelijk eens een deugdelijke over-mij-pagina kan samenstellen. (Niets is zo moeilijk als vertellen wie je bent.)
  Beste wensen voor het nieuwe jaar, Ben!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Als het je een troost mag wezen, het heeft bij mij ook een paar jaar geduurd eer er een About-pagina stond… Lastig!

   Voor jou (en voor jullie allemaal) ook de beste wensen voor 2015!

 4. Danielle avatar

  Leuke tag! En toch ook weer twee artikelen gevonden die ik ook wil lezen ;)!

 5. Eline avatar
  Eline

  Leuke tag, ga het adsense artikel nu even lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.