Een simpele website alleen volstaat niet meer om je bedrijf of merk online te vertegenwoordigen. Je moet ook een beetje uit de band springen. Een bedrijfsblog kan daarbij vast en zeker helpen! Maar wat zijn precies de voordelen, en waar moet je op letten bij het opzetten van zo’n bedrijfsblog?

Een stukje schrijven over het bedrijf, hoe moeilijk kan het zijn? Dit is één van de grootste valkuilen die bedrijven maken. Bloggen is tijdrovend. Daarnaast moeten de berichten die je blogt andere mensen wel aanspreken. Aantrekkelijk schrijven moet voor een groot deel in je genen zitten, maar er zijn wel andere tips en trucs die je bedrijfsblog succesvol maken.

Waar blog je over?

Het is natuurlijk het makkelijkst om over dingen te schrijven die je interesseren. Ben je een echte modeliefhebber, dan kun je met gemak berichten schrijven over de laatste fashiontrends. Moet je bloggen voor je bedrijf, dan ligt dit toch net even iets anders. Als bedrijf ben je gespecialiseerd in een bepaald vak of in een bepaalde branche. Het is belangrijk dat je als bedrijf laat zien dat je verstand van zaken hebt en dat je expert bent in jouw vakgebied. Welke trends zijn er? Welke ontwikkelingen doen zich voor en hoe kun je hier het beste op in spelen? Dit zijn zaken waar je als bedrijf over kunt bloggen. Mensen worden graag in hun informatiebehoefte voorzien. Berichten die hen daadwerkelijk informeren, scoren daarom beter dan berichten die over koetjes en kalfjes gaan. Deel daarom je informatie met derden.

Bloggen en social media

Door te bloggen creëer je automatisch goede content voor op je social media. Plaats de titel van het artikel en een linkje op social media. Door middel van die link komen je volgers bij het artikel terecht. Je kunt zowel voor, tijdens als na het schrijven van je blog de social media kanalen gebruiken. Zo kun je jouw blog al van te voren aankondigen en kun je er twee weken later nog weer een keer naar refereren. Social media is dus een handige tool om je blog onder de aandacht te brengen.

Bloggen goed voor de SEO

Door in je blog te linken naar relevante pagina’s op de website van je bedrijf maak jij je blog sterker. Je bedrijfspagina krijgt hierdoor een hogere waardering. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te bloggen. Op deze manier ziet Google dat je website actief is. Je blog wordt nog waardevoller als er ook mensen gaan reageren. Je reageert namelijk alleen als je iets interessant vindt. Voor Google is dit wederom een teken dat je blog waardevol is. Blogs geven je ook de mogelijkheid om longtail zoekwoorden te gebruiken. Deze woorden gebruik je vaak niet op de pagina’s van je website. Een blog is dan een goede uitkomst. Je kunt dan ook meteen doorverwijzen naar relevante pagina’s op je website.

Wie moet er bloggen?

Bloggen geeft je bedrijf een gezicht. Je geeft namelijk een stukje van jezelf bloot. Het maakt niet veel uit wie er blogt. Het is ook mogelijk dat er wekelijks iemand anders blogt. Binnen het bedrijf heeft iedereen namelijk weer zijn eigen expertises. Zolang je praat over hetgeen waar je verstand van hebt en je informatie deelt die interessant is voor anderen wat ook nog op een vlotte manier geschreven is, maakt het niet uit of je administratief medewerker of verkoopmedewerker bent.

Dit artikel werd verzorgt door Fabius opleidingen.

Recente berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.