Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Op de blog af: Kareen

Tijd voor een volgende gast in ‘Op de blog af.’ Vandaag vertelt Karin honderduit over haar persoonlijk blog Kareen.eu. Ik wens je alvast veel leesplezier.


Screenshot Kareen.nl1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om Kareen te starten?

K: Ik wilde graag verder op het schrijverspad maar wist niet zo goed hoe. Na verschillende cursussen creatief schrijven en vrijwilligerswerk bij een aantal organisaties was het tijd voor iets nieuws. Het bloggen begon hip te worden zo´n anderhalf jaar geleden en ik besloot de grote stap te wagen.

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

K: Mij leek het een goede portfolio voor in de toekomst. Veel losse stukken geschreven tijdens de cursussen, op websites van organisaties en zelfs een publicatie in de plaatselijke krant. Ik wilde nu als het ware in één oogopslag laten zien wat ik allemaal gedaan had op schrijversgebied.

3. Waar wil je over tien jaar staan (met je blog)?

K: Poeh lastige vraag. Ik merk dat het soms best wat tijd kost, maar dat ik er veel voor terug krijg. Schrijven maakt mij blij, altijd en overal. Samen met de positieve reacties die ik krijg wil ik hier heel graag nog lang mee doorgaan. Natuurlijk is het een droom om beroemd te worden met mijn blog, maar mocht dat niet lukken dan weet ik zeker dat ik de energie en tijd zal blijven houden om gewoon door te gaan met bloggen.

4. Geef één reden waarom iederéén je blog zou moeten volgen.

K: Omdat het altijd een feestje is op mijn blog! Ik heb een duidelijke schrijftaal die voor iedereen goed te volgen is en probeer vaak over zaken te schrijven die dichtbij mijn leven liggen. Maar ook dichtbij het leven van anderen, waardoor ik hopelijk mensen aan het denken zet op een positieve manier.

5. Je bent niet iemand die per se meerdere keren per week een blogpost online wil zetten, lijkt me. Is dat een bewuste keuze?

K: Ja. Ik zou best iedere dag willen bloggen maar ik vraag me af of mijn blog dan wel zo goed gelezen wordt. Bovendien ontbreekt het mij helaas wat aan tijd naast mijn baan en sociale leven.

6. Welk soort blogs lees je zelf het liefst, en waarom?

K: Blogs van dertigers vind ik altijd leuk om te lezen, omdat ik zelf ook schrijf over mijn dertigers leventje. Over keuzes maken, familie en vriendschappen en eindelijk volwassen worden.

“Het bloggen stuurt haar naar plaatsen waar zij anders nooit zou komen.”

Karin

7. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd?

K: Zeker, in het begin was de rode draad duidelijk: het Dertigers Dillemma. Nu is het wat luchtiger, omdat ik in het echte leven wat makkelijker ben geworden in het maken van keuzes. Ik heb het gevoel dat ik een groei doormaak en dat probeer ik dan ook te laten zien in mijn blog. Een ideale spiegel dus ;).

8. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte?

K: Zou ik zo niet weten.

9. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

K: Blogs die alleen maar gaan over beauty en uiterlijk, die vind ik echt te oppervlakkig. Dat er iedere dag een nieuwe crème uitgeprobeerd wordt is leuk, maar vind ik niet echt belangrijk.

10. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

K: Dat ik iedere storm in mijn hart moet volgen. Hele mooie uitspraak, zo waar.

11. Antwoord kort en krachtig:

• Bloggen is leuk, want … je kunt je openstellen op het beeldscherm voor iedere lezer.
• Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … hoe blijf ik origineel voor mijn lezers?
• De ideale lengte voor een blogpost is …  bestaat niet, als de boodschap maar duidelijk is
• Als blogger vrees ik de dag dat … ik geen onderwerp meer heb om over te schrijven
Het grootste misverstand over bloggen is …?
• De blogstatistieken zijn … leuk om bij te houden, maar de bijzondere reacties raken mij het meest
• Ik stop met bloggen als … ik mijn laatste adem uitblaas

12. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

K: Blijf dichtbij jezelf én sluit regelmatig af met een vraag zodat de drempel laag is voor de lezers om te reageren en om terug te keren naar jouw blog.

 

Ik onthoud vooral:

  • op sommige blogs in het altijd feest!
  • blogstatistieken zijn onbelangrijk vergeleken bij reacties van lezers
  • de ideale lengte van een blogbericht bestaat niet!

Zo beste lezer, dat was het weer voor deze aflevering. Ook ditmaal bedanken we je voor het lezen tot aan het end. Vergeet vooral ook niet Kareen.eu te bezoeken. Je komt terecht op een blog met vlotte en zeer verzorgd geschreven verhalen. Zoek naar herkenning, lach mee of wees getroost!


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

, ,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Eén reactie op “Op de blog af: Kareen”

  1. Blogtrommel | Kareen

    […] Interview Blogtrommel […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.