aanbevolen blogsMet dit bericht keren we terug naar waar het op Blogtrommel.com allemaal om begon: het onder de aandacht brengen van blogs die het lezen en volgen dubbel en dwars waard zijn. Dit keer 2 Omniblogs. Eentje uit het land van kaas, schaatsen en klompen gevolgd door een blog uit het land van de strip en frieten met mosselen. Hoe zat dat ook alweer met die clichés?

Beide blogs vallen in de categorie “jong en erg veelbelovend.”

Een of andere blog

De keren dat ik getriggerd wordt door zoiets simpels als een blognaam/blogtitel zijn niet te tellen. Ook ditmaal is het dus raak. De titel van dit blog lijkt ook wat te zeggen over blogger Audrey, de drijvende kracht achter dit weblog. Wat dan? Ik kan me vergissen, maar ik denk dat Audrey één van de les goed geleerd heeft: neem jezelf als blogger vooral ook niet te serieus!

Bezoek Een of andere blog en je komt terecht op een erg aanstekelijk omniblog van een twintiger. Omniblog zeg je? Een persoonlijk blog met veel verschillende topics, met veel oog voor wat andere bloggers aan het wereldwijde web toevoegen ook. Audrey beleeft veel plezier aan haar blog en dat voel je.

Sblog

Ook bij blogger Sven Naessens valt er schrijfplezier van het scherm te schrapen. Akkoord, de stijl is wat meer onderkoeld (typisch Vlaams, zou ik durven zeggen). De aangesneden onderwerpen zijn hier nog wijder opengetrokken.

Sven vindt namelijk nogal wat van de van het wereldje waarin wij leven. Met name België – met al z’n (on)verkwikkelijke perikelen – is nooit erg veraf. Wat valt er je als bezoeker in de schoot? Meningen alom, gegoten in quotes, cartoons, columns, boekbesprekingen, flitsende gedachten (al dan niet van hemzelf), een stukje muziek, de betere prent enzovoort.

Dit is het soort blog waarvan je je afvraagt waarom ze in België zo zeldzaam zijn. Laten we in godsnaam hopen dat Sven nog er lang plezier maakt bij het maken van Sblog.

Te volgen!

Tot zover Een of andere blog en Sblog. Wil je graag nog meer fijne blogs ontdekken, kijk dan eens op deze verzamelpagina met goed 400 blogs.

photo credit: ervega via photopin cc