Creatief bloggen in 30 dagen

30 day challenge Bloggen: leer (zakelijk) bloggen met de vingers in de neus

Het staat vast dat je met bloggen je boodschap een ferme boost kan geven. Alleen, hoe begin je daaraan? Heb je daar de tijd wel voor en zit er überhaupt iemand op jouw artikels te wachten? Worstel je met die vragen (en wil je adequate antwoorden), dan is de 30 day challenge Bloggen interessant voor jou.

30 day challenge Bloggen: kickstart voor je blog

Iedereen kan tegenwoordig een blog opzetten. Maar dat blog regelmatig aanvullen met leuke en interessante berichten blijkt een stuk lastiger. Zeker als je de tijd niet hebt om uren te experimenteren en te priegelen. Onder leiding van professioneel blogcoach Caroline D. van Wijk kan het allemaal een stuk efficiënter.

De challenge Bloggen maakt alvast brandhout van een aantal hardnekkige vooroordelen die over het bloggen de ronde doen. Dat je pas kan starten met bloggen als je genoeg inspiratie hebt, bijvoorbeeld. Of dat je een geweldig schrijver moet zijn om met een pakkend verhaal te komen.

Schrijf je in voor de 30 day challenge Bloggen en je krijgt gedurende – hoe raad je het – 30 dagen een mail met een opdracht die telkens maximaal zo’n 10 minuutjes in beslag neemt. Aan het einde van de rit heb je een prachtig artikel dat zo op je blog kan.

Heb je (nog) geen blog dan kan je het artikel natuurlijk altijd nog delen op LinkedIn, publiceren op je website of als gastblog aanbieden bij bloggers die ook jouw doelpubliek aanspreken.

Meters maken door kleine stapjes te zetten

Een van de geheimen om grote opdrachten tot een goed einde te brengen? De karwei opdelen in kleine, haalbare stapjes. Dat is precies wat hier gebeurt. Voor je er erg in hebt ben je 5 uur aan de gang met je artikel. Staar je echter niet blind op dat ene artikel in 300 minuten. Belangrijker is misschien nog dat je na de 30 day challenge Bloggen ook een goed stappenplan, een draaiboek hebt voor je volgende blogberichten. En die hoeven heus geen 5 uur tijd in beslag te nemen.

De prikkelende vragen en opdrachten zijn erop gericht om zowel je verhaal scherp te krijgen als je doelpubliek (nog beter) te leren kennen. Een voorwaarde om tot een artikel te komen waar je lezers echt wel op zitten te wachten.

Een probleem dat ik wel had: ik wachtte vaak ongeduldig op het volgende mailtje. Ik wou namelijk graag meteen doorpakken… Voor die ongeduldigen: weet dat het hele pakket tijdelijk ook in 7 dagen naar je toe kan komen.

Tip: bewaar de mailtjes in een apart mapje in je e-mailprogramma zodat je er later makkelijk kan naar teruggrijpen!

3 extra bonussen

Naast de inspirerende opdrachten krijg je nog 3 mooie extra’s:

  • Je krijgt toegang tot de besloten Facebook-groep. Hier kan je terecht met vragen en geeft Caroline nog wat extra inspiratie. Ook nuttig als je toch nog een extra zetje nodig hebt.
  • Je krijgt de nieuwste versie van De Blogbijbel (sowieso al een geweldige aanrader)
  • Aan het einde van het traject kan je je uitgewerkte artikel insturen alvorens je het publiceert. Caroline geeft feedback, tips en opmerkingen.

(Voor wie) is het wat?

De 30 day challenge Bloggen komt er in 2 varianten:

  • 30 dagen mail met 3 bonussen – 97 euro.
  • 30 dagen mail, 3 bonussen en elke dag persoonlijke feedback op wat je instuurt – 297 euro.

Om het meeste uit de challenge Bloggen te halen heb je wel een verhaal, een missie nodig. Iets dat je wil veranderen bij je doelgroep, zo je wil.

Deze challenge is minder geschikt voor hobbybloggers, nichebloggers en trendbloggers. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat ook zij wel degelijk wat aan deze challenge Bloggen kunnen hebben. Want dat draaiboek voor een steengoed blogbericht kan je natuurlijk gewoon hergebruiken voor je volgende stukken.

Kenniswerkers of ondernemers die wéten dat bloggen belangrijk is voor hun (online) zichtbaarheid (maar het komt er maar niet van) moeten niet twijfelen. De challenge Bloggen is de geknipte gelegenheid om:

  • nu toch echt weleens een begin te maken met dat blogproject (voor je bedrijf)
  • je slapend (stilliggend) blog vanonder het stof te halen (en aan de slag te gaan met nieuwe inspiratie)

30 day challenge Bloggen (met korting)

Wil je graag werk maken van je blog, dan kan je de 30 day challenge Bloggen hier bestellen. Lezers van dit blog genieten trouwens 10 euro korting (gebruik de kortingscode: CDDUBB BLO bij inschrijving).


Meer van dat?

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Cline Blogbijbel

1

No Responses

Show all responses

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.