3 handige WordPress plugins

3 handige WordPress plugins

PluginsVoor gebruikers van WordPress.org (eigen domein)


Het leuke aan WordPress.org-blogs zit ‘m onder andere in het feit dat er zoveel plugins bestaan waarmee je je blog kan aanpassen. Niet alleen om je eigen leven als blogger wat makkelijker te maken, ook je lezer kan er wel bij varen. Hier volgt een korte beschrijving van 3 handige WordPress plugins.

1. Broken Link Checker

Wanneer je al een tijdje aan het bloggen bent verzamel je heel wat links naar blogs(posts) en andere websites. Een niet onaanzienlijk deel van die links blijkt na verloop van tijd niet meer te werken. Bijvoorbeeld omdat de bewuste pagina is verplaatst (en dus een andere url heeft gekregen) of omdat de pagina of de gehele site is verwijderd.

Je bezoeker komt dan terecht op een lege pagina. Wanneer dit te vaak gebeurt krijgt je lezer een slechte leeservaring en kan hij/zij op de duur je blog links laten liggen. Ik kan me voorstellen dat je dat liever wil vermijden.

Eens geïnstalleerd ‘scant’ Broken Link Checker je gehele blog op zoek naar doodlopende links. Je krijgt ze mooi op een rijtje en je kan ze opheffen of wijzigen/repareren. Zet je de plugin voor de allereerste keer aan het werk, dan kan het hele proces behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Je blog wordt ook (erg) traag.

2. TablePress

WordPress kan erg veel, maar het is helaas niet mogelijk om – zonder kennis van CSS of HTML – rechtstreeks een tabel in je blogbericht in te voegen. Via TablePress kan je er vrij makkelijk eentje aanmaken, opmaken en bewaren. Heel uitgebreid zijn de mogelijkheden niet, maar het volstaat ruimschoots om bijvoorbeeld een reeks cijfers en getallen overzichtelijk te presenteren. In deze blogpost kan je een eindresultaat zien.

3. WPtouch

Wil je je verwende lezer aan boord houden dan is een mooie lay-out en een fijne leeservaring van kapitaal belang. En omdat almaar meer mensen je blog bezoeken middels allerlei apparaten (van desktops voorzien van breedbeeldschermen over laptops tot tablets) zou je blog eigenlijk over een responsive design moeten beschikken. Met WPtouch is je weblog ook makkelijk te lezen via een smartphone.

Meer weten over WordPress plugins?

photo credit: B.Monginoux / Landscape-Photo.net via photopin cc

2

8 Responses

Show all responses
 1. Pieter ten Cate
  22 april 2014
 2. Sharp Ben
  11 januari 2014
 3. Lilith
  9 januari 2014
  • Sharp Ben
   9 januari 2014
   • Lilith
    10 januari 2014
    • Sharp Ben
     10 januari 2014
     • Pizza
      11 januari 2014
     • Sharp Ben
      11 januari 2014

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.