Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

3 handige WordPress plugins

PluginsVoor gebruikers van WordPress.org (eigen domein)


Het leuke aan WordPress.org-blogs zit ‘m onder andere in het feit dat er zoveel plugins bestaan waarmee je je blog kan aanpassen. Niet alleen om je eigen leven als blogger wat makkelijker te maken, ook je lezer kan er wel bij varen. Hier volgt een korte beschrijving van 3 handige WordPress plugins.

1. Broken Link Checker

Wanneer je al een tijdje aan het bloggen bent verzamel je heel wat links naar blogs(posts) en andere websites. Een niet onaanzienlijk deel van die links blijkt na verloop van tijd niet meer te werken. Bijvoorbeeld omdat de bewuste pagina is verplaatst (en dus een andere url heeft gekregen) of omdat de pagina of de gehele site is verwijderd.

Je bezoeker komt dan terecht op een lege pagina. Wanneer dit te vaak gebeurt krijgt je lezer een slechte leeservaring en kan hij/zij op de duur je blog links laten liggen. Ik kan me voorstellen dat je dat liever wil vermijden.

Eens geïnstalleerd ‘scant’ Broken Link Checker je gehele blog op zoek naar doodlopende links. Je krijgt ze mooi op een rijtje en je kan ze opheffen of wijzigen/repareren. Zet je de plugin voor de allereerste keer aan het werk, dan kan het hele proces behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Je blog wordt ook (erg) traag.

2. TablePress

WordPress kan erg veel, maar het is helaas niet mogelijk om – zonder kennis van CSS of HTML – rechtstreeks een tabel in je blogbericht in te voegen. Via TablePress kan je er vrij makkelijk eentje aanmaken, opmaken en bewaren. Heel uitgebreid zijn de mogelijkheden niet, maar het volstaat ruimschoots om bijvoorbeeld een reeks cijfers en getallen overzichtelijk te presenteren. In deze blogpost kan je een eindresultaat zien.

3. WPtouch

Wil je je verwende lezer aan boord houden dan is een mooie lay-out en een fijne leeservaring van kapitaal belang. En omdat almaar meer mensen je blog bezoeken middels allerlei apparaten (van desktops voorzien van breedbeeldschermen over laptops tot tablets) zou je blog eigenlijk over een responsive design moeten beschikken. Met WPtouch is je weblog ook makkelijk te lezen via een smartphone.

Meer weten over WordPress plugins?

photo credit: B.Monginoux / Landscape-Photo.net via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

, ,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

8 reacties op “3 handige WordPress plugins”

 1. Pieter ten Cate avatar

  Leuk en volledig overzicht! Ikzelf ben de afgelopen tijd erg te spreken over de WP plugin van Webcycle. Deze stelt je in staat om op een gemakkelijke manier links naar je blog/site te krijgen.

  Webcycle

 2. Sharp Ben avatar
  Sharp Ben

  Ik heb het even nagetrokken: als je je WordPress.com-blog zonder advertenties wil dan kost je dat §30 per jaar (ca. €23). Toch een stevige prijs voor het weghalen van een paar reclameblokken!

 3. Lilith avatar

  Zoals je op twitter zei: jammer genoeg zijn deze functies inderdaad niet beschikbaar voor de gratis versie. Ik ben overigens nog steeds aan het overwegen om een domein te kopen, maar dan omwille van een andere reden: sinds kort krijg ik de boodschap dat er onderaan mijn berichten een advertentie kan te zien zijn voor de lezers. Zelf vind ik reclame verschrikkelijk storend en zeker als dit onderaan een blogbericht komt. Ik veronderstel overigens dat dit bij de betalende versie niet zo is?

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dat is sinds kort denk ik, de prijs die je betaalt voor het gratis bloggen op WordPress.com. Zij willen er ook wat aan verdienen. Bij WordPress.org (voor op je eigen domein) heb je dat probleem niet. En ook bij Blogger (van Google) kan je bloggen zonder reclame.

   Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar misschien is er wel ergens een vakje dat je kan aanvinken zodat je geen advertenties te zien krijgt? Als die mogelijkheid er is zal je waarschijnlijk wel goed moeten zoeken…

   1. Lilith avatar

    Er is een vakje te vinden waarbij je voor veel geld de advertenties kunt uitschakelen, maar dan besteed ik dat bedrag toch liever aan een eigen domein 🙂

    1. Sharp Ben avatar
     Sharp Ben

     Ai, daar was ik al bang voor! 🙁 Hoeveel vragen ze ??

     1. Pizza avatar
      Pizza

      Ik zag iets 80 euro op de site.

     2. Sharp Ben avatar
      Sharp Ben

      Dat is inderdaad wel erg duur. Sterker nog, het ruikt naar pure diefstal! Voor dat geld kan je bijna 2 domeinnnamen kopen (+ de webhosting die daarbij hoort).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.