Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

2 kleine Bloglovin tips

rp_widget_watkins.gifIn een eerder artikel vertelde ik je over Bloglovin’ als een erg leuke tool om nieuwe blogs te ontdekken. Las je dat bericht dan weet je ook dat Bloglovin’ een donker kantje heeft. Deze 2 nochtans vrij essentiële Bloglovin tips ontbraken echter. Bij deze wordt dat nu goedgemaakt.

1. Claim je blog op Bloglovin’

Om optimaal gebruik te maken van Bloglovin’ doe je er goed aan je blog te claimen. Het zorgt ervoor dat er binnen Bloglovin’ een link wordt geplaatst naar je blog, zodat mensen die zoeken via Bloglovin’ meteen door kunnen klikken naar je blog. Je Houd je meerdere blogs bij, dan kan je meerdere blogs aan je profiel toevoegen.

 1. Log in met je Bloglovin-account
 2. Klik rechtsboven op je profielfoto en kies voor Settings
 3. Scroll een beetje naar beneden voor de sectie Profile info
 4. In het gedeelte Blogs by me vind je de knop Add blog
 5. Klik die knop aan en plak het stukje code in een leeg blogbericht op je blog (let erop dat je in HTML(tekst)-modus staat wanneer je de code in het bericht plakt)
 6. Publiceer het bericht in kwestie

Is mijn uitleg te summier, kijk dan even naar onderstaand filmpje:

2. Koppel Bloglovin’ aan Twitter

Je kan er ook voor zorgen dat je Twitter-volgers een melding (tweet) te zien krijgen telkens je blog(lovin’) een update krijgt. Wanneer je volgers de link aanklikken komen ze in Bloglovin’ terecht (waar ze je eventueel wederom kunnen volgen).

 1. Log in met je Bloglovin-account
 2. Klik op je profielfoto rechtsboven en kies voor Blog analytics
 3. Kijk bij Get more followers naar de knop Connect to Twitter
 4. Geef aan Bloglovin’ de “toestemming” om je Twitter-account te volgen

Tot zover de bijkomende Bloglovin tips. Ik wens je veel succes!


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

10 reacties op “2 kleine Bloglovin tips”

 1. Diana avatar

  Hoi ,
  Dank je precies wat ik zocht . Die code publiceren maar ik ga ook maar meteen de datum aanpassen dan is dat opgelost.
  ik heb nog een vraagje stel dat bezoeker op bloglovin in het frame blijven en dus niet op je eigen blog komen kunnen ze dan wel reageren zodat het wel op je eigen blog komt?
  Ik las nl gisteren een artikel over dat vinkje zetten zodat je bezoeker nu wel meetelt op je blog . Ik begreep dat toch lang niet iedereen dat weet .

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ja, ik heb ook de indruk dat de bezoeken “in het frame van Bloglovin’” nu wel worden meegeteld in je statistieken. Ik weet alleen niet of dit ALTIJD gebeurt. Ik houd nog even een slag om de arm…

   Ik heb het even getest, en het is mogelijk om als lezer in het frame een reactie achter te laten op een artikel. Iets wat ik nog niet wist!

 2. Rianne avatar

  Dan moet ik er inderdaad aan gaan denken om niet meer automatisch via wordpress op twitter te publiceren … Zal nog wel een aantal malen fout gaan ben ik bang… 😉

 3. Nanouk avatar

  Wat een goede tips weer! Ik dacht bij het lezen van de instructie even hu, een blogpost publiceren, dat zal toch niet waar zijn? Maar nu ik het filmpje heb gezien blijkt dus dat dat wel klopt… Beetje raar wel vind ik, dat je je blog alleen kunt claimen door het plaatsen van een blog. Maar goed, eens kijken of ik dat in een fijn blogpostje kan verweven 😉

  1. sunny mama avatar

   Misschien een ideetje voor jou, Anouk. In blogger kun je de publicatiedatum van je berichten antedateren. (Misschien ook op het platform dat jij gebruikt?) Toen ik mijn blog claimde op bloglovin’ heb ik de publicatiedatum van het betreffende blogbericht zo ingesteld dat die ver in het verleden kwam te liggen. Zodoende hebben lezers er niets van gemerkt.

   1. Sharp Ben avatar
    Sharp Ben

    Jawel, ook in WordPress kan je blogberichten antidateren.
    Dank voor je fijne tip! 🙂

   2. Nanouk avatar
    Nanouk

    Dankje Sunny, goede tip! 🙂

 4. Linda avatar

  Goede tips, een puntje. Als je bloglovin laat doorplaatsen naar Twitter, schakel dan het automatisch plaatsen via jetpack uit. Echt irritant om alles twee keer achter elkaar te publiceren.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Verhip, dat is waar. Daar had ik nog niet bij stilgestaan! Dankjewel voor de aanvullende opmerking.

   1. Natasja avatar

    Dubbel publiceren is inderdaad wat vervelend maar er is wel verschil: vanuit Jetpack publiceer je een link direct naar de blog post terwijl de link die Bloglovin’ publiceert éérst naar Bloglovin’ gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.