Homebeter bloggen16 kennisbanken voor bloggers
0
(0)

blogpromotieDus jij hebt ook besloten in 2015 met een blog te beginnen? Als je maar weet dat je er niet alleen voor staat. Op het web een massa aan steengoede informatie te vinden als het gaat over succesvol bloggen met impact. Ga je mee voor een tocht langsheen de belangrijkste kennisbanken voor bloggers en andere contentmarketeers?

Je vindt hieronder 16 verschillende blogs en websites. Ze zijn (in de loop de jaren) uitgegroeid tot ware kennisbanken voor bloggers en webschrijvers. De uitgangspunten en accenten kunnen soms danig verschillen. Wel hebben ze twee dingen gemeenschappelijk: de voertaal is het Nederlands en de passie voor het vak druipt bij momenten van je scherm.

1. Webtalis.nl

Vooral interessant voor de beginnende WordPress(.org)-gebruiker. Meestal erg veel aandacht voor de meer technische kant van het blogverhaal. Zo worden regelmatig leuike  plugins besproken. Ook handig zijn de korte instructiefilmpjes (via Youtube) waar ook aandacht wordt geschonken aan basisfuncties van WordPress. Via Webtalis.nl leerde ik onder andere een geautomatiseerde mailinglist maken.

2. Bloggenenloggen.nl

Heldere, compacte blogtips in bijna Jip-en-Janneke-stijl. Bij de meeste How To’s op het gebied van bloggen gaat alle aandacht naar de WordPress-gebruiker, terwijl diegenen die bloggen via Blogger (Blogspot.com) wat aan hun lot worden overgelaten. Maar dus niet zo op Bloggenenloggen.nl!

3. Frankwatching.com

Frankwatching.com is het stadium van blog eigenlijk al jaren ontgroeid. Het is eerder een heuse portaalsite. Interessante artikels over het onlinegebeuren in de ruime zin van het woord. Voer voor de ambitieuze blogger of professional blogger die af en toe graag wat dieper in de materie duikt.

4. Lisanneleeft.nl

Een met veel enthousiasme gemaakt en erg persoonlijk beauty- en lifestyleblog. Maar natuurlijk is Lisanneleeft.nl in dit overzichtje terechtgekomen omwille van een grote serie artikelen over het bloggen. Vooral de startende beauty- en lifestyleblogger kan hier mosterd halen.

5. Blogpraat.nl

Verlengde arm van de maandagse Twitterchat #blogpraat. Heb je de afspraak gemist? Geen probleem, op Blogpraat.nl kan je de hele conversatie downloaden en teruglezen.

6. ToBeABlogger.com

Gevarieerd online magazine. ToBeABlogger.com komt met heel wat interessante artikelen en blogtips voor een zeer breed publiek. Handige screencasts over tools, programma’s en handelingen die je blog naar een hoger plan brengen.

7. 000.nl

000.nl – het is en blijft een geweldige blognaam vind ik – bewijst dat je ook in 2015 een boeiend blog kan maken met een minimum aan kleur, plaatjes en multimediale tierlantijntjes. Ook als het gaat om bloggen, social media en SEO. Storytelling van de bovenste plank dus!

8. Charlotteslaw.nl

Het lijkt mij een hele uitdaging: als advocate bloggen over je vak en er dan ook nog toegankelijke artikelen aan overhouden. Het lukt wonderwel! Op Charlotteslaw.nl kan je als blogger dus terecht voor leerzame artikelen over informatie-en auteursrecht.

9. Marketingmed.nl

Marketingmed.nl wordt gemaakt door een team van enthousiastelingen. Zij hebben vooral beginnende internetondernemers in hun doelgroep. Artikelen – soms diepgravend – over WordPress, social media, online marketing en meer.

10. IMU.nl

Het voormalige internetmarketinguniversiteit.nl. Drijvende kracht achter IMU.nl is Tonny Loorbach. Google in het Nederlandse taalgebied op zoektermen om en rond internetmarketing en ondernemen op het internet en je komt geheid zijn naam tegen. Binnen de eerste 10 zoekresultaten, dat spreekt. Een autoriteit op het gebied van SEO en online ondernemen heet zoiets. Hoe het zover is kunnen komen? Loorbach begon in 2011 als een bezetene te bloggen en plukt door nu nog steeds de vruchten van. Je droomt ervan ooit van je blog te kunnen leven? Volg de blogs van IMU!

11. Mightymusings.nl

Nog zo’n vrucht van vele blogoorlogen. Op dit persoonlijk blog zijn tal van blogtips te vinden. Vooral als je WordPress gebruikt kan je op Mightymusings.nl je gading vinden.

12. Vakblog

Bloggen behelst meer dan mooie zinnen maken en ze op tijd en stond publiceren. Het komt er als blogger ook op aan zelf online informatie te verzamelen. Helemaal leuk is het als je die info weer tevoorschijn kan halen op het moment dat je die nodig hebt. Een kolfje naar de hand van Raymond. Vakblog kan je ook een en andere vertellen over e-books en/of auteursrechten.

13. Blogaholic.nl

Gloednieuw blog voor bloggers! Of je nu pas aan de slag bent gegaan met je blog, dan wel al wat watertjes doorzwommen hebt, je kan altijd wel iets opsteken op Blogaholic.nl. Als internetprofessional kent Laura het klappen van de zweep en wij mogen profiteren van haar knowhow. Lekker concreet en met veel facts and figures.

14. 42bis.nl

“Webkennis en -cultuur voor de massa”, zo luidt de tagline van 42bis.nl. Het gaat dus over veel meer dan alleen bloggen. Als blogger met enige ambitie doe je er goed aan te weten het er op het web anno 2015 aan toe gaat.

15. WinnaarInGoogle.nl

Ik besprak WinnaarInGoogle.nl al eerder (kort) naar aanleiding van het gratis te verkrijgen e-book “De Winnaars Strategie.”

16. Blogtrommel.com

Het voelt een beetje raar aan mijn eigen blog aan te prijzen. Voor zij die hier geen kind aan huis zijn vertel ik nog even dat ook hier blogtips te rapen zijn. Ik probeer het allemaal niet te technisch te maken en het plezier van maker en lezer/volger staat immer voorop. Daarnaast onderhoud ik ook nog 2 startpagina’s: eentje voor hobbybloggers en eentje meer gericht op professional bloggers. Kwestie van je gemakkelijk te kunnen laten inspireren of hulp te vinden.

17. Pinterest

Om dit lijstje met kennisbanken voor bloggers af te sluiten nog een vreemde eend in de bijt. Zie het als een bonustip. Want Pinterest is natuurlijk geen blog maar een social media platform. Het is heel visueel en dus bij uitstek geschikt om razendsnel inspiratie op te doen voor je blog. Het merendeel van de updates zijn in het Engels, maar gezien het sterk visuele karakter van Pinterest mag dat nauwelijks een probleem heten.

Welke blogs fungeren voor jou als kennisbank? Daar ben ik wel benieuwd naar…

 

photo credit: Pierre Metivier via photopin cc

 

 

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

13 reacties op “16 kennisbanken voor bloggers”

 1. Marloes avatar
  Marloes

  Leuk zo lijst! Dit kan ik zeker gebruiken.

  Op zich heb ik nog geen vaste kennisbanken voor bloginspiratie. Ik kom overal leuke ideetjes tegen en dan steeds op onverwachte momenten.

 2. Patricia avatar

  En natuurlijk BlogQueen.nl met om 06.00 uur een tip; vooral op inspiratie gericht. De anderen zijn al voldoende met de techniek bezig.

 3. Wesley Velroij avatar

  Blogtrommel.com natuurlijk 🙂

 4. Maikel avatar

  Bedankt dat je Webtalis genoemd hebt Ben. Groot gelijk dat je tevens je eigen blog erin hebt gezet. 🙂

  Ik zal later vandaag nog even rondneuzen op de andere websites (ken deze nog niet allemaal).

  1. Wesley Velroij avatar

   Wel slim dat hij zijn eigen blog op de voor laatste plaats gezet heeft, want je hebt ook mensen die gaan dan gewoon hun eigen weblog bovenaan zetten 😉

   1. Sharp Ben avatar
    Sharp Ben

    Of het slim is weet ik niet. Ik houd het gewoon op elementaire beleefdheid… 😉

 5. Laura avatar

  Mijn website gaat niet over bloggen, maar ik hoop dat bloggers op http://vinkacademy.nl wel handige tips vinden om hun fotografie te verbeteren, voor (nog) beter (eigen) beeldmateriaal op hun sites 🙂

 6. Laura avatar

  Dank voor de vermelding Ben. Ik ga ook zeker even bij mijn collega-bloggers een kijkje nemen.

  1. shopaholiek avatar

   Jou ga ik ook in mijn lijstje zetten. Leuke blogpost dit!

 7. Danielle avatar

  Handig lijstje! Die ga ik vanavond eens even allemaal uitpluizen!

 8. Bloggelientje avatar

  Leuk dat je Bloggen en loggen ook noemt Ben! Dank!

  1. angelique avatar
 9. Irene avatar

  Wauw, Ben. Dank je wel! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.