Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

10 favoriete WordPress plugins

PluginsVoor gebruikers van WordPress.org (eigen domein)

Via de WordPress plugins kan je vrij makkelijk je basic blog omturnen tot een heuse website met alles erop en eraan. Ziehier alvast 10 favoriete WordPress plugins die op Blogtrommel.com gebruikt worden en waar ik erg tevreden over ben. Dit zijn naar mijn gevoel de must-haves die iedere WordPress-blogger zou moeten installeren. The essentials als het ware!

 

Vooraf

 

WordPress Plugins kiezen en installeren

1. jonradio Display Kitchen Sink

Deze plugin maakt het je een stuk makkelijker om de lay-out van je blogpost te verzorgen (vanuit je dashboard). Boven het invoervenster verschijnt een extra knoppenrij die verdacht veel weg heeft van een werkbalk uit de begindagen van Word. De tekstkleur wijzigen, je tekst uitvullen, speciale tekens invoegen, kopteksten verzorgen, een meer lezen tag invoegen,… Het zijn allemaal dingen waarvoor je anders in de HTML-code mag zitten klooien (met alle gevolgen van dien), maar die je met een simpele muisklik voor mekaar krijgt. Handig is ook de Plakken vanuit Word-functie die je toelaat stukken tekst rechtstreeks vanuit je tekstverwerker in je blog te plakken zonder je zorgen te hoeven maken over “vuile code.”

Dat dekselse Display Kitchen Sink bevat zoveel voor de hand liggende en absoluut noodzakelijke functionaliteiten dat ik me luidop afvraag waarom die plugin niet gewoon standaard in WordPress.org zit! Als je maar één plugin wenst te gebruiken, laat het dan deze zijn!

 

2. Link manager

Stelt je in staat om links naar andere websites toe te voegen en te beheren. Je hebt deze plugin nodig om eventueel blogrolls te kunnen maken. Ook hier weer: waarom biedt WordPress dit niet gewoon standaard aan?! Weinig dingen zijn immers meer des blog dan het opslaan en beheren van linkjes. Onbegrijpelijk!

 

3. Limit Login Attempts

Geef hackers en andere internet-piraten een stuk minder kans om er met je blog vandoor te gaan. Het programma beperkt het aantal pogingen dat men kan ondernemen om in te loggen op je blog, alvorens hem of haar de toegang tot je blog (al dan niet definitief) te blokkeren. Naar eigen voorkeur in te stellen.

 

4. Akismet

Biedt bescherming tegen spam reacties. Hoewel allerminst waterdicht, toch een must!

 

5. Jetpack by WordPress

Alles opsommen wat in dit pakket zit gaat on veel te ver leiden. Vooral veel features om snel en makkelijk contact te maken met je lezers en het hen makkelijk te maken om je werk te verspreiden via social media.

 

6. Daily stat

Uitgebreide (bezoekers)statistieken voor je blog.

 

7. Categories to Tags Converter Importer

Handige tool om snel tags te converteren naar categorieën (en omgekeerd) via enkele muisklikken. De plugin bewijst zijn nut bij de overstap van Blogger naar WordPress!

 

8. Yoast WordPress SEO

Deze plugin is eigenlijk een noodzaak als je de ambitie hebt om je blog hoog te laten scoren in Google. Het is dus een handig hulpmiddel om de SEO van je blog te verzorgen. Kijk even verder voor meer informatie over Yoast WordPress SEO.

 

9. Related Posts by Zemanta

Genereert automatisch gerelateerde berichten bij ieder nieuw artikel dat je publiceert en plaatst deze onderaan je blogpost. Hierdoor kan een geïnteresseerde bezoeker snel zijn weg vinden naar soortgelijke blogs en bestaat de kans dat ie langer op je blog blijft hangen.

 

10. WordPress Editorial Calendar

Vooral als je al een tijdje aan het bloggen bent en met verschillende concepten tegelijk in de weer bent is dit een handig stuk gereedschap om je blogposts in te plannen. Behoud het overzicht over de nog te verschijnen artikels en/of prik een datum en begin aan een nieuw blogje.

 

Wat zijn jouw favoriete plugins?

photo credit: B.Monginoux / Landscape-Photo.net via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

7 reacties op “10 favoriete WordPress plugins”

 1. Sofie avatar

  He, super blog
  Dank je ik heb de plugins direct gebruikt.
  gr. Sofie

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Da’s fijn om te horen. Leuk dat je er wat aan hebt!

 2. Debby avatar

  Dank je! Het merendeel hiervan heb ik al geïnstalleerd, maar er zitten goede tips tussen 🙂

 3. Eef avatar

  Goede tips, ik heb meteen een paar plugins waar ik niet zo mee uit de voeten kon vervangen :-).
  Er gaat alleen iets mis bij de ‘related posts by Zemanta’-plugin. Na installatie moet ik verbinden met de website van Zemanta. Als ik op de knop ‘connect’ klik, krijg ik de melding dat de webpagina is geblokkeerd. Ook krijg ik de aanwijzing hoe ik dat op kan heffen (rechtsklikken op de pagina, ‘inhoud blokkeren’ kiezen enz.), maar… (met het gevaar dat ik nu een domme vraag stel) op WELKE pagina moet ik rechtsklikken? Ik heb overal waar ik kon al rechtsgeklikt, maar nergens verschijnt het menu dat ik te zien moet krijgen om de blokkade op te heffen. Kun jij me helpen?
  Dank alvast!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Eef, wat jij mij daar vertelt lijkt mee hoogst merkwaardig… Bij mij werkte het feilloos. Bizar!

   1. Eef avatar

    Met de rest van de genoemde plugins ben ik overigens meeeeega blij!! Jetpack is het einde! 🙂

    1. Sharp Ben avatar
     Sharp Ben

     Daar ben ik dan weer meeeega blij! Als zemanta niet werkt, zoek dan een op ‘Related posts’ in de plugin-sectie van je blog…. Er zijn meerdere plugins waar je net hetzelfde mee kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.