Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

9 communities voor bloggers

communiityIedere blogger zal het met me eens zijn: bloggen is zonder meer verslavend leuk, maar zo nu en dan is het ook gewoon aanmodderen in eenzaamheid. De oplossing? Sluit je aan bij één of meerdere van de communities voor bloggers!

Lid worden van een community heeft vele voordelen. Naast het feit dat je in contact komt met gelijkgezinden, kan je hier ook terecht voor inspiratie, oplossingen voor problemen waar je als blogger tegenaan loopt, kijken hoe, anderen (binnen jouw niche) het aan boord legt met zijn/haar lezer, een schouderklopje of een spreekwoordelijke schop onder je kont om zo eindelijk (opnieuw) met je blog aan de slag te gaan.

En daarnaast vind je onder de leden van zo’n community het gedroomde publiek voor je blog. Logischerwijze zijn zij per definitie geïnteresseerd in wat je doet. Twee vliegen in één klap!

(Klik de kopjes aan om de betrokken sites te bezoeken)

1. Geenbeperking.nl

Groepeert een aantal Nederlandse bloggers met een (arbeids)beperking. Veel aandacht voor alles waar mensen met een handicap tegenaan lopen, dat spreekt voor zich. Niet alles is echter kommer en kwel. Een aantal onder hen blogt ook ten persoonlijke titel.

 

2. Edubloggers.nl

De community voor bloggers uit het Nederlandse onderwijsveld.

 

3. OBA

Ofte Onafhankelijke Bloggers Associatie. Achter deze hele mond vol zit één van de grootste netwerken voor bloggers uit de Nederlandstalige blogosfeer. Het initiatief vond zijn oorsprong in Nederland, maar ook Vlaamse bloggers zijn van harte welkom! Vergroot je lezerspubliek door hen te laten weten wanneer je een nieuwe blogpost online zette. Je bericht wordt onmiddellijk gedeeld via de site alsook via Twitter. Enige voorwaarde: plaats de banner van OBA in de zijbalk van je blog.

 

4. De Hobby Blogger

Lovenswaardig initiatief van Berend Quest! Het netwerk richt zich speciaal op de “kleine” hobbyblogger die relatief weinig publiceert (en/of minder tijd in zijn/haar blog wil/kan steken) en toch graag een wat groter publiek wil aanspreken. Registreer je als schrijver, publiceer een uittreksel van je stuk op de site en nodig zo iedereen uit om op jouw blog het hele verhaal te komen lezen. Je stukken kennen een verder verspreiding via Twitter, Facebook en Google Plus.

 

5. De mamablogs

Kom in contact met vele tientallen bloggende moeders uit Vlaanderen en Nederland.

 

6. Christelijke webloggers

Ben je een christen en heb je een eigen weblog, dan kan je je blog(s) promoten via Christelijke webloggers.

 

7. By beautybloggers

Dit “klassieke” berichtenforum richt zich op jonge beauty- en lifestylebloggers. By beautybloggers werd in geen tijd razend populair en telt dan ook honderden actieve leden. Het is er al zuurstok-roze dat de klok slaat, en je wordt er steevast aangesproken met “Hey meiden!”

 

8. #blogpraat

Ook #blogpraat is een succes zonder weerga. Wanneer je op maandagavond tussen 20 en 21u. op Twitter bent en de hashtag #blogpraat volgt, stroomt je stream vol. In een sfeer van kameraadschappelijke collegialiteit vallen je tientallen blogtips in de schoot. Ideaal voor het schouderklopje of de schop onder je kont die je als blogger af en toe gewoon nodig hebt…

 

9. Blogging NL

via deze community voor de Nederlandse blogosfeer kan je onder meer ongegeneerd je blog spammen. Het netwerk is alleen toegankelijk als via Google Plus.

 

 

photo credit: Haags Uitburo via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

4 reacties op “9 communities voor bloggers”

 1. de bomma avatar

  Kreeg de tip om mij bij de OBA aan te sluiten van een mede-blogster om alzo een grotere lezerskring aan te trekken. Kreeg het fijne compliment dat mijn pennenvruchten leuk, vlot en goed geschreven zijn. Ga mij onmiddellijk inschrijven na het lezen van deze informatie.

 2. roger wagemans avatar

  Kijk, hier was ik dus naar op zoek. Handige informatie in een oogopslag

 3. Eef avatar

  Potver, da’s nog eens handige info!

 4. carel avatar

  mooie verzameling, Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.